Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το βούλευμα τους έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας EUROKINISSI

Προσδιορίστηκε η δίκη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 33χρονη από την Πάτρα θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου στις 9 Ιανουαρίου 2023.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την Ρούλα Πισπιργκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όπως εξηγούν οι δικαστές στο πολυσέλιδο βούλευμα τους, η εμμονή της 33χρονης με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλακη ήταν το κίνητρο για όσα έπραξε στη συνέχεια, αφού όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Το βούλευμα- «φωτιά»

Ειδικότερα, σε ένα βούλευμα «φωτιά», όπως έγραψε το dikastiko.gr, οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Κατα τους δικαστές, ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Μάλιστα, όπως φέρονται να εξηγούν, η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιηθείσα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Ρούλα Πισπιρίγκου

EUROKINISSI

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιωργου Νούλη και στο σημείο που αφορά στη  χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο. Όπως σημειώνουν στο πολυσέλιδο βούλευμα, η εμμονή της 33χρονης με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλακη ήταν το κίνητρο για όσα έπραξε στη συνέχεια, αφού όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 25 Νοεμβρίου απολογείται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου απολογείται στην ανακρίτρια και για τη δεύτερη ανοιχτή δικογραφία σε βάρος της που αφορά τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για την οποία αμέσως μετά η δικαστική λειτουργός και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ