Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Σ. Φάμελλος: “Η μαζική συμμετοχή αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

"Οι πολίτες θέλουν να τους υπερασπιστεί κάποιος γιατί αισθάνονται ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας, διαψεύσεις και αρρυθμίες", υποστήριξε ο Φάμελλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σ. Φάμελλος: “Η μαζική συμμετοχή αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη” (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

“Η δυναμική συμμετοχή αποδεικνύει ότι η κοινωνία επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ“, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε συνέντευξή του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη ηγεσίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», υποστήριξε ότι «το ξεκάθαρο μήνυμα των χθεσινών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή» και «η δυναμική συμμετοχή αποδεικνύει ότι η κοινωνία επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, και που θα αναλάβει την ευθύνη να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας». Στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγραφή 40.000 περίπου νέων μελών στις χθεσινές εκλογές, λέγοντας ότι «υπάρχει αγωνία και υπάρχουν αδιέξοδα στην καθημερινότητα, που οδήγησαν τους πολίτες στην επιλογή ένταξης στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Προσέθεσε ότι «από αυτή την άποψη, η χθεσινή μαζική συμμετοχή αποτελεί ηχηρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προς τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήδη, τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, υπάρχουν έρευνες που αποτυπώνουν ότι τα 2/3 της κοινωνίας θεωρούν ότι η χώρα δεν πάει καλά». «Οι πολίτες θέλουν να τους υπερασπιστεί κάποιος γιατί αισθάνονται ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας, διαψεύσεις και αρρυθμίες», σχολίασε.

Ο κ. Φάμελλος επέμεινε ιδιαίτερα στην ενότητα και στη συλλογικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το στελεχιακό του δυναμικό έχουν την ωριμότητα να λειτουργήσουν ενωτικά. Είμαστε πάρα πολλοί και πολλές που μπορούμε και να συνθέσουμε, να αντιπροσωπεύσουμε και να δουλέψουμε για το συμφέρον της κοινωνίας, χωρίς εξαρτήσεις. Η συλλογική έκφραση και η συλλογική δράση είναι βασικό μας καθήκον, και το όπλο που έχουμε για να στηρίξουμε το βασικό μας στόχο: να ζουν όλοι οι συμπολίτες μας καλύτερα».

Φάμελλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

eurokinissi

Φάμελλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι δήλωσε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπενθύμισε ότι ήδη έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική για το έλλειμμα που παρουσίασε ο σχεδιασμός τού ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι «προσπαθήσαμε μετά από τη διπλή ήττα στις εκλογές και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουμε προτάσεις για την αυτοδιοίκηση». Είπε ότι προσωπικά πιστεύει πως οι αιρετοί οφείλουν να εκπροσωπούν την κοινωνία. «Στα αυτοδιοικητικά σχήματα  πρέπει να συμμετέχουν ενεργοί πολίτες που δεν κάνουν καριέρα στην πολιτική, και που δεν δεσμεύονται από την κομματική ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι είναι ουσιαστικά αυτοδιοικητική και δυναμική η πρόταση του κ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, μία Περιφέρεια η οποία οφείλει να ξεφύγει από τον κομματισμό της ΝΔ, την αδιαφάνεια και την καθυστέρηση». Προσέθεσε ότι «και σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης θέλουμε σε αυτές τις εκλογές να εκλεγούν αυτοδιοικητικές αρχές και αιρετοί που δεν θα ”κρατάει” την κομματική τους ταυτότητα ο κ. Μητσοτάκης». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ