Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Σάλος με νέο περιστατικό αυτόκλητου “σερίφη” να “συλλαμβάνει” μετανάστες στον Έβρο – “Να παρέμβει η δικαιοσύνη” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αυτόκλητος "σερίφης" καταγράφεται να φοράει στρατιωτικά ρούχα και αναρωτιέται "που είναι οι Αρχές". "Τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ που ανέχεται φαινόμενα τύπου Γρυσπολάκη" τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάλος με νέο περιστατικό αυτόκλητου “σερίφη” να “συλλαμβάνει” μετανάστες στον Έβρο – “Να παρέμβει η δικαιοσύνη” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Σάλο προκαλεί ακόμη ένα περιστατικό αυθαιρεσίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς νέος αυτόκλητος “σερίφης” στον Έβρο καταγράφεται σε βίντεο να “συλλαμβάνει” 4 μετανάστες.

Νέος αυτόκλητος “σερίφης” στον Έβρο: Φοράει στρατιωτικά ρούχα και αναρωτιέται “που είναι οι Αρχές”

Συγκεκριμένα στο βίντεο καταγράφεται ένας άνδρας με στρατιωτικά ρούχα και δύο συνεργοί του φαίνονται να έχουν πιάσει τέσσερις ανθρώπους.

Το βίντεο έχει διαγραφεί από το προφίλ του συγκεκριμένου άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που τον καταγγέλλουν. Μάλιστα, μάλλον δεν πρόκειται για τους μόνους μετανάστες, αφού ο ίδιος λέει πως έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές».

Όπως λέει, τους «συνέλαβε» επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους αυτόκλητους «σερίφηδες» – Τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ που ανέχεται φαινόμενα τύπου Γρυσπολάκη

“Νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους «σερίφηδες» να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος.

Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη «συμπαράσταση» που εξέφρασε στους αυτόκλητους «σερίφηδες»”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ