Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Σάμος: Προσωρινά ακατάλληλα 11 σχολεία -Προβλήματα και στις εκκλησίες

Από τις 44 σχολικές μονάδες της Σάμου, οι 11 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες εξαιτίας του σεισμού της 30ής Οκτωβρίου. Επίσης 64 ναοί του νησιού υπέστησαν σοβαρές βλάβες .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάμος: Προσωρινά ακατάλληλα 11 σχολεία -Προβλήματα και στις εκκλησίες

Πρόκειται για προβλήματα στις σχολικές μονάδες στο Καρλόβασι, τη Χώρα, το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ και το Πυθαγόρειο, και για «την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται» μίλησε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ.

Όπως είπε, «μόνο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, από τα 14 σχολεία, τα επτά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα».

Στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στο θέμα της στέγασης των μαθητών προχωρά το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Διερευνάται ήδη η μετεγκατάσταση των μαθητών από τις πληγείσες σχολικές μονάδες σε άλλα κτίρια ή ακόμα και σε κοντέινερ. Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα σχολεία στο νησί θα παραμείνουν κλειστά και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σάμος: Προβλήματα και στις εκκλησίες σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο:

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου υπέστησαν ζημιές 24 ενοριακοί ναοί και στον Δήμο Δυτικής Σάμου ζημιές υπέστησαν 30 ενοριακοί ναοί. Επίσης, ζημιές υπέστησαν οι Μονές του Τιμίου Σταυρού και του Προφήτη Ηλία, αλλά και πολλά παρεκκλήσια. «Κρίνεται επισφαλής η χρήση τους υπό τον φόβο και ενός μεγάλου μετασεισμού που δύναται να επιφέρει μεγαλύτερες ζημιές ή ακόμα την πλήρη κατάρρευση και τον αφανισμό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Και κατέληξε: «Αναμένομεν τους ειδικούς, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση και αναστήλωσή τους. Υπολογίζουμε πολύ στην αγάπη των εν Ελλάδι και απανταχού της Γης διαβιούντων Σαμίων αδελφών αλλά και στην ανδρεία του ευγενούς και ευσεβούς ακριτικού μας κλήρου και λαού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ