Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Σάμπυ Μιωνής: “Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου – Ήμασταν στόχοι μιας αδίστακτης συμμορίας”

"Η δικαίωσή μου είναι ηθική", λέει ο επιχειρηματίας για τη νέα δικαστική δικαίωση στην αντιδικία με τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη - "Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης (σ.σ 615.474,92 ευρώ συν τους τόκους) θα δοθεί σε φιλανθρωπικούς Οργανισμούς", αναφέρει. Τι απαντά ο εκδότης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάμπυ Μιωνής: “Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου – Ήμασταν στόχοι μιας αδίστακτης συμμορίας” eurokinissi

Σάμπυ Μιωνής: Για πλήρη δικαίωσή του με ηθικές διαστάσεις στην αντιδικία του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, μιλάει με δήλωσή του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που περιγράφει πως “κατέπεσε η μεθόδευση του Γ. Φιλιππάκη για την αποφυγή πληρωμής του ποσού που έχει επιδικαστεί σε βάρος του”σχετικά με την υπ΄αριθμόν 584/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σάμπυ Μιωνής

eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση δικαίωσε εκ νέου τον κ. Σάμπυ Μιωνή, σχετικά με την αγωγή που είχε καταθέσει κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το Δικαστήριο “έκρινε ότι οι εταιρίες του κ. Γιάννη Φιλιππάκη απαλλοτρίωσαν το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχαν στην ιδιοκτησία τους, με αποκλειστικό στόχο να μην καταβάλλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) στον κ. Σάμπυ Μιωνή”. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ποσό είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του κ. Μιωνή.

Οπως περιγράφει η πλευρά Μιωνή “μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση σε βάρος της κυρίας Γιάννας Παπαδάκου, η οποία επίσης προσπάθησε να αποφύγει την εξόφληση νόμιμης απαίτησης του κ. Μιωνή μέσω «εικονικής» πώλησης περιουσιακών της στοιχείων, σειρά έχουν οι εταιρείες του κ. Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία”.

Στο πλαίσιο της απόφασής του, το Δικαστήριο διέταξε, όπως αναφέρει η πλευρά του επιχειρηματία, «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου ΑΕ στην Εστία Επενδυτική, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Γιάννη Φιλιππάκη και του κ. Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη”.

Σάμπυ Μιωνής

eurokinissi

Σάμπυ Μιωνής: “Εξόντωση”

Η πλευρά του κ.Μιωνή αναφέρει πως “μετά την πολυετή και καλά οργανωμένη επιχείρηση που στόχο είχε την ηθική, επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τόσο του κ. Σ. Μιωνή, όσο και των κυρίων Σ. Παπασταύρου και Α. Μεταξά, έφτασε η ώρα της δικαίωσης. Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας, ενάντια σε όσους επιχείρησαν να «παίξουν» με τους θεσμούς και να «εργαλειοποιήσουν» ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη”.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Μιωνής δήλωσε:

«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

Η δικαίωσή μου είναι ηθική. Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Τι απαντά ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης

Η σημερινή ανακοίνωση του “γνωστού΄” κ. Σ. Μιωνή, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του πολύκροτου σήριαλ εκφοβισμού και προσπάθειας εξόντωσής του προς τους λειτουργούς της ανεξάρτητης και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η οδηγία της Κομισιόν για την προστασία των ανθρώπων του Τύπου από καταχρηστικές αγωγές και δικαστικές διαδικασίες (SLAPPs).

Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του εξακολουθούν να είναι ψευδείς και βέβαια γραφικοί. Όσον αφορά στις ΄΄φιλανθρωπικές΄΄ διαθέσεις του κ. Μιωνή, καλό θα είναι να ανατρέξουμε τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή παραδείγματα ΄΄φιλάνθρωπων΄΄ του είδους του. Για το δε ΄΄ζήτημα δημοκρατίας΄΄, είναι τουλάχιστον φαιδρό και μόνο να το επικαλείται. Οι εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες. Ελπίζουμε να είναι και τότε λαλίστατος.

Η συγκεκριμένη απόφαση που αναφέρεται είναι πρωτόδικη και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη για την τελική έκβαση όλων των υποθέσεων.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

Εκδότης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ