ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από το 5ετές ομόλογο – Στα 19,1 δισ. ευρώ οι προσφορές – ΒΙΝΤΕΟ

Στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών εμφανίστηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από το 5ετές ομόλογο – Στα 19,1 δισ. ευρώ οι προσφορές – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το νέο 5ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου με τις προσφορές με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 19 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται κάτω από το 4%.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το Δημόσιο μέσω νέας της έκδοσης του νέου πενταετούς ομολόγου. Στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών εμφανίστηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς οι προσφορές έφτασαν τα 19,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Με τη σημερινή κοινοπρακτική έκδοση ο ΟΔΔΗΧ κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού δανειακού προγράμματος που αναμένεται στα 7 δισ. Από τις αρχές του έτους έχει ήδη δανειστεί τα 6 δισ. με τη σημερινή έκδοση.

To επιτόκιο διαμορφώνεται στις 90 μονάδες βάσης επί του mid swap, δηλαδή περίπου 3,92%, ενώ η αρχική καθοδήγηση του ΟΔΔΗΧ ήταν κατά 5 μονάδες βάσης υψηλότερη.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, οι εκτιμήσεις για το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, έκαναν λόγο για άντληση ποσού της τάξης τουλάχιστον των 1,5 – 2 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του εφετινού δανειακού προγράμματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ