Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Σχόλιο της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου: Γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση; – Μήπως τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο;

Τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου, σχολίασε η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα τονίζοντας ότι "Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία, Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σχόλιο της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου: Γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση; – Μήπως τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο;

Τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου, σχολίασε η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα τονίζοντας ότι “Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία, Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται.

Ολόκληρο το σχόλιο:

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία,

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται.

Ο κ Οικονόμου πρέπει να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν την ζητά ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού.

Πρέπει επιπλέον να απαντήσει, γιατί ταιριάζουν στην Δημοκρατία που δεν εκδικείται : οι φωτογραφικοί νόμοι, οι ονομαστικές και στοχευμένες παρεμβάσεις των αξιωματούχων του κράτους εναντίον ενός κρατουμένου, ο αποκλεισμός του από δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει και που έχουν όλοι οι κρατούμενοι, η με δημόσιες δηλώσεις προειλημμένη απόφαση για την επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του , οι ψευδείς δηλώσεις των υπάλληλων του κράτους.

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Οι φυλακές είναι γεμάτες με ενόχους. Οι αθώοι δεν πάνε στη φυλακή.

Μήπως τελικά τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο;»

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ