Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΣΔΟΕ: Έφτιαχναν ποτά “μπόμπες” σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο – Δύο συλλήψεις και εντοπισμός παράνομου εργαστηρίου

Η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΔΟΕ: Έφτιαχναν ποτά “μπόμπες” σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο – Δύο συλλήψεις και εντοπισμός παράνομου εργαστηρίου eurokinissi

Ένα νέο χτύπημα στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών και στα κυκλώματα που λυμαίνονται τα παράνομα κέρδη κατάφεραν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας παράνομο εργαστήριο στις περιοχές του Ασπροπύργου και της Καλλιθέας.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που χορήγησε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο, συνεργεία ελεγκτών του ΣΔΟΕ Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν στις 5 Μαΐου, στις περιοχές του Ασπροπύργου και της Καλλιθέας, παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, καθώς και δύο ακόμα χώρους αποθήκευσης παράνομων – νοθευμένων ποτών αλλά και πλαστών υλικών εμφιάλωσης και συσκευασίας (πώματα, μεμβράνες αυτοκόλλητες ετικέτες).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στα σημεία ελέγχου κατασχέθηκαν 1.360 φιάλες αλκοολούχων ποτών και πλαστικών δοχείων pet, 1.030 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, 2.000 πώματα που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων αλκοολούχων ποτών, 1.000 χαρτοκιβώτια συσκευασίας, μεγάλο πλήθος κενών φιαλών επώνυμων αλκοολούχων ποτών οι οποίες θα επαναγεμίζονταν με το παράνομο – νοθευμένο αλκοολούχο ποτό, μηχανήματα εμφιάλωσης, πλήρωσης φιαλών, αντλίες με αντίστοιχα φίλτρα καθαρισμού ύδατος και εργαλεία θερμοκόλλησης ετικετών.

Σημειώνεται πως το σύνολο των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών στερούνταν φορολογικών και τελωνειακών παραστατικών. Η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Έγινε λήψη δειγμάτων, ώστε αυτά να εξεταστούν εργαστηριακά από τη Χημική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη και ενημερώθηκε το αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 44 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού, καθώς και του Αγορανομικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ