Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Σε «ασφυξία» τα δικαστήρια λόγω lockdown – Εκατοντάδες δίκες αποσύρονται ενώ δεκάδες υπάλληλοι απασχολούνται στην αποστολή κλήσεων «επί ματαίω»

Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι στο Εφετείο της Αθήνας από τις 7 Νοεμβρίου που επανήλθαμε σε καθεστώς lockdown έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 αποσύρθηκαν συνολικά λόγω των μέτρων 1845 δίκες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε «ασφυξία» τα δικαστήρια λόγω lockdown – Εκατοντάδες δίκες αποσύρονται ενώ δεκάδες υπάλληλοι απασχολούνται στην αποστολή κλήσεων «επί ματαίω» Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι στο Εφετείο της Αθήνας από τις 7 Νοεμβρίου που επανήλθαμε σε καθεστώς lockdown έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 αποσύρθηκαν συνολικά λόγω των μέτρων 1845 δίκες!

Δραματική είναι η κατάσταση στα δικαστήρια της χώρας στα οποία , λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, συσσωρεύονται καθημερινά δεκάδες δίκες που δεν γίνονται εξαιτίας των περιορισμών.

Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι στο Εφετείο της Αθήνας από τις 7 Νοεμβρίου που επανήλθαμε σε καθεστώς lockdown έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 αποσύρθηκαν συνολικά λόγω των μέτρων 1845 δίκες! Από τις 8 Ιανουαρίου δε, έως το τέλος του ίδιου μήνα αποσύρθηκαν ακόμη 918.

Πλην του ότι επιβαρύνεται περισσότερο η κατάσταση στα δικαστήρια τα οποία και προ πανδημίας αντιμετώπιζαν οξύτατα προβλήματα λόγω του όγκου των υποθέσεων, εισαγωγή και απόσυρση των δικών σημαίνει και απασχόληση «επί ματαίω» δεκάδων υπαλλήλων καθώς ουδείς ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα σε 2-3 εβδομάδες.

Έτσι προσδιορίζονται όλες οι δίκες και αποστέλλονται οι κλήσεις. Μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ