Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο Φρέντη Μπελέρης – Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας, λένε διπλωματικές πηγές – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο Φρέντη Μπελέρης – Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας, λένε διπλωματικές πηγές – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Σε δίκη παραπέμπεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος παραμένει στη φυλακή. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η απόρριψη του αίτηματός του να αποφυλακιστεί, όπως έγραψε το dikastiko.gr. 

Σχετικά με την παραπομπή του Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία, οι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για θεσμικές παραβιάσεις σε βάρος του δημάρχου Χειμάρρας.

Η σημερινή ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας.

Γνωστοποιείται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτηςέθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ