Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Σε εισαγγελέα χρεώθηκε η έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην ΕΟΚ

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται πλέον η καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για σεξουαλική κακοποίησή της από υψηλόβαθμο στέλεχος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε εισαγγελέα χρεώθηκε η έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην ΕΟΚ Freepik
Η συγκεκριμένη καταγγελία διαβιβάστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πριν από λίγες ημέρες, ενώ την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος.
Στην καταγγελία φέρεται να γίνεται αναφορά σε απόπειρα βιασμού, η οποία μάλιστα δεν έχει παραγραφεί.
Πλέον αναμένεται να κληθεί η καταγγέλλουσα από τον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει όσα αναφέρονται στην καταγγελία, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προταθούν και να εξετασθούν μάρτυρες που ίσως έχουν γνώση της υπόθεσης.
Η υπόθεση φέρεται να αφορά σε απόπειρα βιασμού που τοποθετείται χρονικά στο 2014 ενώ ακολούθησε και σεξουαλική παρενόχληση η οποία έγινε το 2018. 
Στην καταγγελία η γυναίκα φέρεται να περιγράφει ότι το 2014 στέλεχος της ΕΟΚ μπήκε στο δωμάτιο της, αφαίρεσε το παντελόνι του και επιχείρησε να την βιάσει.
«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΟΚ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ