Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Σε εθελοντικές δράσεις λόγω πανδημίας προτρέπουν συναδέλφους τους μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε εθελοντικές δράσεις λόγω πανδημίας προτρέπουν συναδέλφους τους μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ

Να στηρίξουν τις δράσεις του εθελοντισμού καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας που είναι μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωση της η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕ.

«Ο εθελοντισμός είναι η δράση που σε μια τέτοια περίοδο κρίσης μπορεί να λύσει πολλά καθημερινά προβλήματα, που εμφανίσθηκαν τώρα ή που υπήρχαν και διογκώθηκαν» αναφέρουν στην ανακοίνωση προτροπή τους οκτώ από τα μέλη της ΕΔΕ προσθέτοντας ότι «Ο καθένας από εμάς μπορεί διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο του, τις δεξιότητες του και την διάθεση του για βοήθεια να προσφέρει υπηρεσίες σε διάφορους τομείς του συστήματος υγείας, ή σε σχετικές υποστηρικτικές δράσεις».

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα 2.4.2020

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προωθεί τον Εθελοντισμό

Η πανδημία του Covid-19 έχει πλήξει βαριά την ανθρωπότητα. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι πολύ υψηλό και θα κορυφωθεί. Οι ανθρώπινες τραγωδίες πίσω από τους αριθμούς είναι ανείπωτες και οι περισσότερες βουβές. Οι επιπτώσεις στη ζωή όλων είναι μεγάλες και για κάποιους δυσβάσταχτες. Η κρίση είναι μπροστά μας και απαιτείται να συμπράξουμε όλοι στην προσπάθεια της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι οικονομικοί πόροι δεν είναι απεριόριστοι, είτε για την Πολιτεία, είτε σε ατομικό επίπεδο, ούτε μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ή δράσεις, που η καθημερινότητα απαιτεί. Η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μας, που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, είναι το μόνο ανέξοδο φάρμακο και ταυτόχρονα το πιο εύκολο να παρασκευαστεί. Ο εθελοντισμός είναι η δράση που σε μια τέτοια περίοδο κρίσης μπορεί να λύσει πολλά καθημερινά προβλήματα, που εμφανίσθηκαν τώρα ή που υπήρχαν και διογκώθηκαν. Ο καθένας από εμάς μπορεί διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο του, τις δεξιότητες του και την διάθεση του για βοήθεια να προσφέρει υπηρεσίες σε διάφορους τομείς του συστήματος υγείας, ή σε σχετικές υποστηρικτικές δράσεις.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, διαχρονικά ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά προβλήματα καλεί τα μέλη της, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, να συμμετάσχουν σε δράσεις που έχουν αποδέκτη τον συνάνθρωπο, τον συμπολίτη, το κοινωνικό σύνολο και τους προτείνει:

Α) να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού https://ethelontes.gov.gr, ή σε οποιαδήποτε ανάλογη πιστοποιημένη δράση δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα. Όλοι μας, εφόσον η κατάσταση της υγείας μας το επιτρέπει, μπορούμε να συμμετάσχουμε προκειμένου να παράσχουμε υπηρεσίες στις οργανωμένες δομές που έχουν αυξημένες ανάγκες την περίοδο αυτή.

Β) να λάβουν μέρος σε εθελοντικές αιμοδοσίες. Σχετικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τους κατά τόπους δήμους ή φορείς .

Ενδεικτικά :

· Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

· Δήμος Αθηναίων

· Δήμος Θεσσαλονίκης

· Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματάς

· Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

· Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

· ΠΓΝ Πατρών

· ΠΓΝ Ηρακλείου Κρήτης

Τις δράσεις αυτές θα υποστηρίξουν έμπρακτα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας και θα παρέμβει εκ νέου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών

Νικόλαος Σαλάτας, Εφέτης

Στάθης Βεργώνης, Αντεισαγγελέας Εφετών

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Γρηγόρης Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης

Δημήτρης Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ