Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Πειραιά στο επταώροφο κτίριο που στεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία: “Πνίγεται” από τον καπνό η περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χρωματοπωλείο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Πειραιά στο επταώροφο κτίριο που στεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία: “Πνίγεται” από τον καπνό η περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Πειραιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε επταώροφο κτίριο, στην οδό Δημητρίου Γούναρη 31.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτίριο.

φωτιά στον Πειραιά

eurokinissi

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο μαγαζί με χρώματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα υλικά ενός τέτοιου καταστήματος είναι πολύ εύφλεκτα.

Φωτιά στον Πειραιά: Στο κτίριο που φλέγεται στεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Ευτυχώς, τα διαμερίσματα πάνω από το χρωματοπωλείο δεν χρησιμοποιούνται για διαμονή. Είναι γραφεία, οπότε σήμερα Κυριακή δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτήριο. Πληροφορίες λένε ότι μπορεί να ήταν και όλα κλειστά.

φωτιά στον Πειραιά

eurokinissi

Εκεί στεγάζεται και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ρίχνουν ασταμάτητα νερό, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε κάποιο άλλο κτήριο. Οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί, αρκετά τοξικοί λόγω των χημικών ουσιών που καίγονται, και κρύβουν τη μισή πρόσοψη της πολυκατοικίας.

Αρχικά επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά αργότερα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκαν με άλλους 2 πυροσβέστες και άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα.

Μαζί τους έχουν ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Γούναρη έχει αποκατασταθεί.

Φωτιά στον Πειραιά

eurokinissi

Οδηγίες της Πυροσβεστικής

 • Θυμηθείτε! Μην τοποθετείτε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από χαλιά, μοκέτες κ.λ.π. Μπορεί να φθαρούν χωρίς να το αντιληφθείτε ή να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα με κίνδυνο πυρκαγιάς.
 • Μην καρφώνετε οπουδήποτε στους τοίχους καρφιά, χωρίς να είστε σίγουροι ότι δεν περνούν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
 • Όταν αποσυνδέετε κάποια συσκευή από το ρεύμα προσέξτε! Μην αγγίζετε τα γυμνά άκρα του φις, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει παραμείνει συσσωρευμένο ρεύμα στη συσκευή, ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.
 • Αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, κοντά σε θερμάστρες κ.λ.π. Προσελκύουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν πολύ κοντά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει έτσι φόβος να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.
 • Μην τοποθετείτε στις ηλεκτρικές ασφάλειες σύρμα ή αλουμινόχαρτο, γιατί είναι επικίνδυνο.
 • Όταν χρησιμοποιείτε υγρά καθαρισμού για ρούχα, δάπεδα , συσκευές , πρέπει να ξέρετε ότι είναι εύφλεκτα. Μην ανάβετε λοιπόν σπίρτα, αναπτήρα ή διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο ατμοί από τα υγρά αυτά.
 • Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά ενθουσιάζονται και εντυπωσιάζονται μπροστά στη θέα της φωτιάς, γι αυτό και αρέσκονται να παίζουν με αυτή, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με σπίρτα ή αναπτήρες, καθώς και με παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να τα επιβλέπετε.
 • Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες οικοσυσκευές ή τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος πάνω σε αναμμένες εστίες.
 • Τοποθετήστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετήστε τα μακριά από κρουνούς της Πυροσβεστικής.
 • Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δε σας υποχρεώνει να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί, όμως, να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεχτικά και τηρήστε τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτόν. Αν δε γνωρίζετε τον τρόπο χειρισμού του, ζητείστε πληροφορίες από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όποτε χρειαστείτε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, καλέστε την στον αριθμό 199

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ