Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Κρήτη. Μεγάλες οι καταστροφές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις πληγείσες περιοχές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6-11-2020 και 7-11-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021.

Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία  που πλήττει, τις τελευταίες ώρες την Κρήτη, αντιμετώπισε ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι:

Την διακοπή των μαθημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε ο δήμος Μυλοποτάμου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό Ρεθύμνου σήμερα Τρίτη. Η διακοπή των μαθημάτων αφορά τόσο σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς,  νήπια, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Η ανακοίνωση του δήμου:

“Ανακοινώνουμε την διακοπή των μαθημάτων όσο αφορά την μεταφορά των Εκπαιδευτικών για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης) την 11/11/2020 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (Πλυμμηρικά φαινόμενα,) σε όλα τα σχολεία Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.”

Μέχρι και λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, σοβαρό πρόβλημα από την κακοκαιρία εντοπίζονταν στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός φούσκωσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μερική εκκένωση των σπιτιών της περιοχής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι Αρχές απευθύναν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο ποταμός, ωστόσο, φούσκωσε και στην περιοχή του Γεροποτάμου – Περάματος και ειδικότερα στο σημείο προς εργατικές κατοικίες. Σημειώνεται ότι οι δύο περιφερειακοί δρόμοι του Περάματος παρέμεναν κλειστοί μέχρι και τις 2:15 το μεσημέρι.

Να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, συστήνουν οι Αρχές, και στις περιοχές: Πηγή, Άδελε, Εσταυρωμένος, Σφακάκι.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε όλους τους Δήμους, με κάποιους δρόμους να είναι κλειστοί.

Ζημιές υπάρχουν σε όλους τους Δήμους. Στα Σκουλούφια υπήρξε απεγκλωβισμός δύο νεαρών ατόμων μέσα στο σπίτι τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ