Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι διοικητικοί δικαστές εναντίον των κυβερνητικών αποφάσεων

Απόφαση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των διοικητικών δικαστηρίων αποφάσισε για την Παρασκευή το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, διαμαρτυρόμενη για τη νέα ΚΥΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι διοικητικοί δικαστές εναντίον  των κυβερνητικών αποφάσεων

Μία πρώτη μορφή διαμαρτυρίας για τη νέα ΚΥΑ που επιτρέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων παρά τις ενστάσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών προχωράει την Παρασκευή η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου συμβολική διακοπή όλων των συνεδριάσεων των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, καταγγέλλοντας με τη σειρά της ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:

Κινητοποίηση – Διαμαρτυρία Διοικητικών Δικαστών την Παρασκευή 6.11.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε, ως μορφή διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λειτουργία των δικαστηρίων χωρίς περιορισμούς, την συμβολική διακοπή όλων των συνεδριάσεων των διοικητικών δικαστηρίων της Χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα και την ανάγνωση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου του πιο κάτω κειμένου:

«Οι Διοικητικοί Δικαστές διαμαρτύρονται, διότι, παρά το ότι η Ένωσή μας εγκαίρως πρότεινε την υποβολή δηλώσεων για τη συζήτηση των υποθέσεων, η Κυβέρνηση επιλέγοντας την ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε στη λειτουργία των Δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε τα Δικαστήρια ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια για όλους. Ζητάμε την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την Κυβέρνηση και διακόπτουμε συμβολικά τη συνεδρίαση για 30 λεπτά».

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση. Σε ανάλογη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα οι πολιτικοί δικαστές και οι εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ