Σάββατο 14 Ιουνίου 2025

Σε κρίσιμη κατάσταση τα παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο – Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθείται επιθετική θεραπεία, προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα που σχηματίστηκε στους εγκεφάλους τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε κρίσιμη κατάσταση τα παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο – Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο χωρίς τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη ακολουθείται επιθετική θεραπεία, προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα που σχηματίστηκε στους εγκεφάλους τους, λόγω της παραμονής τους στο νερό.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, σε βάρος των γονιών των δύο ανήλικων διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί, γιατί βρέθηκαν στον ποταμό χωρίς τη συνοδεία κηδεμόνα.

Παιδιά ανασύρθηκαν από τον Άραχθο: Το χρονικό

Ο 14χρονος και 15χρονος είχαν πάει για μπάνιο με άλλους δύο φίλους τους. Ο 14χρονος παρασύρθηκε από το νερό, με τον 15χρονο να επιχειρεί να τον συγκρατήσει. Τα άλλα δύο παιδιά που βρίσκονταν εκτός του ποταμού ανέβηκαν σε μία βάρκα και προσπάθησαν με αυτή τους προσεγγίσουν. Όταν είδαν ότι δεν τα καταφέρνουν έτρεξαν σε γειτονική καφετέρια και ζήτησαν τη βοήθεια των θαμώνων.

Επτά άτομα ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις τους και έσπευσαν στον ποταμό, ωστόσο μέχρι να βγάλουν τους δύο ανήλικους πέρασαν 20 λεπτά, που είχε ως συνέπεια να γίνει εισροή νερού στους εγκέφαλους και τους πνεύμονες τους. Στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου μεταφέρθηκαν αρχικά όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω τους, κάνοντας τους ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ