Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για Φουρθιώτη – Ένα βήμα πριν κληθεί για την πρώτη υπόθεση από τον εισαγγελέα  

Τρεις φάκελοι βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα, απόπειρα εκβίασης και απόπειρα απάτης είναι οι υποθέσεις που διερευνούν η οικονομική εισαγγελία και η εισαγγελία Πρωτοδικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για Φουρθιώτη – Ένα βήμα πριν κληθεί για την πρώτη υπόθεση από τον εισαγγελέα  

Η έρευνα που αφορά στην χρήση πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας από τον παρουσιαστή, η οποία έχει ανατεθεί στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, βαίνει ολοταχώς προς την κλήση του Μένιου Φουρθιώτη για εξηγήσεις

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει αποστείλει από την προηγούμενη εβδομάδα ερωτήματα σε υπηρεσίες και υπουργεία προκειμένου να καθοριστεί η έκταση χρήσης του συγκεκριμένου πλαστού εγγράφου. 

Μόλις ληφθούν οι απαντήσεις, ο 36χρονος παρουσιαστής θα κληθεί από τον εισαγγελικό λειτουργό για παροχή εξηγήσεων σχετικά με την προσπάθεια του να εμφανιστεί ως δημοσιογράφος για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες και υπουργεία.

Στην ίδια δικογραφία έχει συσχετισθεί και ο φάκελος που έφτασε στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία όμως δεν του χορηγήθηκε ποτέ.

Η δεύτερη δικογραφία

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που έχει αναλάβει η εισαγγελέας Χαϊδω Ζούγρη και αφορά στο αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε σχέση με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την δημόσια καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, που περιέγραψε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του παρουσιαστή του στο Υπουργείο Εργασίας συνοδεία μπράβων την περίοδο υπουργίας του, κατά την οποία φέρεται να απειλούσε υπαλλήλους και στελέχη.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται το μέγεθος των ποσών που εισέπραξε μέσω προγραμμάτων από το αρμόδιο υπουργείο ο παρουσιαστής. Στη συνέχεια, θα κληθούν να καταθέσουν υπάλληλοι του υπουργείου, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός προκειμένου να καταθέσει πλέον και επίσημα όσα συνέβησαν.

Πάντως, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Είμαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή».

Η έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας

Εξονυχιστικά ελέγχεται όμως ο παρουσιαστής και από τον οικονομικό εισαγγελέα για τα αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης. Μάλιστα, έχει ήδη ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τις πληροφορίες και τα δεδομένα του φορολογικού προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 36χρονος κατάφερε να εισπράξει για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου περίπου από 60.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μαζί με δύο συνεργάτες του μέσω δύο εταιρειών.

Ο παρουσιαστής φέρεται να δήλωσε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μισθό 56.000 ευρώ σε καθεμία από τις δύο εταιρίες, με αποτέλεσμα οι συνολικές αποδοχές του για δύο μήνες να εμφανίζονται στις 224.000 ευρώ.

Με αντίστοιχες δηλώσεις εμφανίζονται και δύο συνεργάτες του, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιδότησης για την εργασία τους στην τηλεόραση, με ονομαστικό μισθό επίσης 56.000 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο ακριβώς μήνα ο μισθός των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν 1.300 ευρώ μεικτά.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έβαλε στην τσέπη από το πρόγραμμα 31.200 ευρώ, ενώ άλλα τόσα έλαβαν συνολικά οι δύο συνεργάτες του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 36χρονος συγκέντρωσε συνολικά 62.400 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ