Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Σε θάνατο καταδικάστηκε η “διαβολική” νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδάκια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε θάνατο καταδικάστηκε η “διαβολική” νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδάκια

Με την εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε μια νηπιαγωγός στην Κίνα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δηλητηρίαση 25 παιδιών, ένα εκ των οποίων πέθανε. Σύμφωνα με το BBC, η Γουάνγκ Γιουν συνελήφθη πέρυσι όταν τα παιδιά ενός νηπιαγωγείου στην πόλη Τζιάζουο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση αφού είχαν φάει τον πρωινό τους γεύμα στο σχολείο. Το ειδεχθές περιστατικό συνέβη στις 27 Μαρτίου του περασμένου έτους και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εκδίκηση το κίνητρο της “διαβολικής” νηπιαγωγού

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Γουάνγκ έριξε νιτρικό οξύ στο γεύμα των παιδιών για να εκδικηθεί μια συνάδελφό της που ήταν η δασκάλα των παιδιών, ώστε να την εκδικηθεί. Οι δύο νηπιαγωγοί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχαν διαφωνήσει σε θέματα διαχείρισης των μαθητών. Η συνάδελφος περιέγραψε τη γυναίκα που τέλεσε την αποτρόπαιη πράξη ως «απεχθή και κακιά».

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα από την αστυνομία και η νηπιαγωγός συνελήφθη. Ένα από τα 25 παιδιά που δηλητηριάστηκαν, πέθανε τον Ιανουάριο έπειτα από 10 μήνες νοσηλείας. Το δικαστήριο τόνισε ότι οι συνέπειες των εγκλημάτων της ήταν εξαιρετικά σοβαρές και αξίζει να τιμωρηθεί αυστηρά.

Το τοπικό δικαστήριο στην πόλη Τζιαοζούο καταδίκασε την Γουάνγκ σε θάνατο. Το νιτρώδες νάτριο χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο τροφίμων αλλά μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές ποσότητες.

Η νηπιαγωγός το… είχε ξανακάνει

Το δικαστήριο σημείωσε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γουάνγκ είχε δηλητηριάσει ανθρώπους. Αναφέρθηκε σε προηγούμενο περιστατικό, με την εκπαιδευτικό να αγοράζει την ίδια ουσία μέσω διαδικτύου. Τότε είχε  προσπαθήσει να ξεκάνει τον ίδιο της τον άνδρα. Για καλή του τύχη το δηλητήριο του προκάλεσε ζημιά στον οργανισμό που ναι μεν ήταν σοβαρή, αλλά όχι μοιραία για τη ζωή του.

Δικαιωμένοι δηλώνουν τόσο οι γονείς του νεκρού παιδιού, όσο και των παιδιών που κυριολεκτικά γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα η θανατική ποινή εκτελείται συνήθως με ένεση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ