Σάββατο 02 Αυγούστου 2025

Σε ύφεση η φωτιά στα Λεχαινά Ηλείας – Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε ύφεση η φωτιά στα Λεχαινά Ηλείας – Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις EUROKINISSI
Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι σήμερα (1/8) στα Λεχαινά Ηλείας και η οποία ενώ αντιμετωπίστηκε άμεσα και φάνηκε να ελέγχεται γρήγορα, περίπου δύο ώρες αργότερα αναζωπυρώθηκε.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μικροεστίες και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 18ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ νωρίτερα από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 11 αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους από το 112, το οποίο ανέφερε: «Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοττέικα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ