Τετάρτη 07 Μαϊου 2025

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Αναφορές για 150 τραυματίες – Πήδηξαν από ύψος για να σωθούν- ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Παρά την αναστάτωση που επικράτησε δεν έχουν γίνει αναφορές για σοβαρότερους τραυματισμούς ή απώλειες ανθρώπινων ζωών- Κανένας από τους τραυματίες δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Αναφορές για 150 τραυματίες – Πήδηξαν από ύψος για να σωθούν- ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ X

Αναστάτωση και τρόμο προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Ο κόσμος έσπευσε να εγκαταλείψει τα κτίρια ενώ μέχρι αυτή την ώρα παραμένει στον δρόμο εξαιτίας των ισχυρών μετασεισμών. 

Την ισχυρή σεισμική δόνηση ακολούθησαν δεκάδες πάνω από 4 βαθμούς αλλά και τρεις που έφτασαν τους 5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες ανθρώπινων ζωών ή σοβαρές ζημιές σε υποδομές ενέργειας, φυσικού αερίου, πόσιμου νερού η αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Κυβερνείου της Κωνσταντινούπολης υπάρχει ενημέρωση για 151 άτομα ελαφρά τραυματισμένα τα οποία πάνω στον πανικό του την ώρα του σεισμού πήδηξαν από ύψος.

«Η ζωή κανενός από τους 151 δεν διατρέχει κίνδυνο και ότι τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

“Αναμένεται ακολουθία” τονίζουν οι Έλληνες ειδικοί

Σχολιάζοντας την εντονη σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία, ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε «δύσκολο σημείο» ενώ αναμένεται, όπως είπε, ακολουθία.

Ο Άκης Τσελέντης τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ότι «φυσικά απαιτείται μεγάλη προσοχή», καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη σεισμική επικινδυνότητα. Τονίζει, επίσης, ότι οι ειδικοί παρακολουθούν το ρήγμα του Β. Αιγαίου αν και ο ίδιος θεωρεί πολύ μικρή την πιθανότητα να επηρεαστεί.

Ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμός σημειώθηκε σε μία «γνωστή ρηξιγενή περιοχή στη βόρεια λεκάνη του Μαρμαρά, που ιστορικά έχει δώσει πολύ ισχυρούς σεισμούς» και «δεν αναμένεται να έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις, αλλά σχετικά περιορισμένες δυτικά από την Κωνσταντινούπολη».

Η δυσκολία, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, έγκειται στο να εκτιμηθεί, αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. «Η περιοχή φιλοξενεί πολύ μεγάλα ρήγματα, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ