Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Σενάρια για μετάθεση των χειμερινών εκπτώσεων

Εξετάζεται η μετάθεση των χειμερινών εκπτώσεων, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα από τα συνδικαλιστικά όργανα των εμπόρων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σενάρια για μετάθεση των χειμερινών εκπτώσεων

Στα όριά τους φαίνεται να βρίσκονται οι καταστηματάρχες έπειτα από την αυστηροποίηση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

«Επειδή είχαμε μπει σε μία διαδικασία κλιμακωτού ανοίγματος, αυτό που έγινε χθες έπεσε ως κεραυνός που συντάραξε πολλούς και οδήγησε στα όρια νευρικής κρίσης. Ενώ την Παρασκευή υπήρχε ένα ΦΕΚ που ρύθμιζε το πώς θα λειτουργήσουμε και πότε και είχαμε μπει σε μία συζήτηση για το άνοιγμά μας, ήταν ιδιαίτερα ξαφνικό αυτό. Και σε έναν κλάδο που έχει υποφέρει δύο μήνες, άλλους 8 δύσκολους προηγούμενους, μετά το πρώτο lockdown δημιουργεί πρόβλημα. Φτάνουμε στα όριά μας, είναι μεγάλο το διάστημα», ανέφερε στον ΘΕΜΑ FM ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά. Δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα γιατί όσο καλή διάθεση και να έχουμε όλοι, όταν αφήνεις κάποιες επιχειρήσεις κλειστές για μεγάλο διάστημα, είναι δεδομένο ότι συσσωρεύονται χρέη. Η επιστρεπτέα αναμένουμε ότι θα εκταμιευτεί μέσα στον Ιανουάριο. Τώρα πια είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή».

Μάλιστα, ο κ. Καφούνης ανέφερε ότι εξετάζεται η μετάθεση των χειμερινών εκπτώσεων, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα.

«Κάνουμε μία έρευνα στα μέλη μας για να τους ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν. Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων. Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας, και θα ζητήσουμε πιθανόν ή μετάθεση ή όχι», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πηγή: ΘΕΜΑ FM

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ