Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι – ΒΙΝΤΕΟ

Παρενόχλησε το πρωί της Δευτέρας ναυαγοσωστικό του Λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δυτικά του Φαρμακονησίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι – ΒΙΝΤΕΟ youtube

Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού παρενοχλήθηκε από περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, που δίνει και σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε το πρωί της Δευτέρας ναυαγοσωστικό του Λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δυτικά του Φαρμακονησίου.

Η ανακοίνωση για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι

«Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ