Σκιάθος: Ο δήμαρχος μηνύει ξενοδόχο για καταπάτηση δημόσιας γης στις Κουκουναριές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκιάθος: Ο δήμαρχος μηνύει ξενοδόχο για καταπάτηση δημόσιας γης στις Κουκουναριές

Μετά από δύο εξώδικα και αλλεπάλληλες οχλήσεις, ο δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, κατέθεσε μήνυση και μάλιστα για δεύτερη φορά, ζητώντας την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας.

Τουλάχιστον 50 δέντρα σε κοινόχρηστα οικόπεδα του δήμου έχει κόψει μέχρι σήμερα, η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος -πρώην Ξενία- στις Κουκουναριές, την πιο γνωστή παραλία στη Σκιάθο, που είναι παράλληλα και μια από τις πιο γνωστές της Ευρώπης. “Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στις Κουκουναριές. Η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος κόβει δέντρα και στη συνέχεια τα καίει, προφανώς χωρίς άδεια από το Δασαρχείο Σκοπέλου, σε οικόπεδα του δήμου και κοινόχρηστους χώρους, ενώ έχει καταπατήσει χώρους για την δημιουργία γηπέδου τένις, χωρίς άδεια και έχει βάλει μπάρες αποκλείοντας την είσοδο προς την παραλία”, αναφέρει ο Θοδωρής Τζούμας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο δήμαρχος Σκιάθου καταθέτει μήνυση για καταπάτηση ιδιοκτησίας του, καθώς είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά στις 30 Ιανουαρίου στο αστυνομικό τμήμα Σκιάθου και πάλι για παράνομη υλοτομία και καύση δέντρων κουκουναριάς. Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε το πρώην Ξενία για χρήση 99 χρόνων σε επιχειρηματία, ο οποίος ταυτόχρονα αγόρασε από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια μια παρακείμενη έκταση 100 στρ., προκειμένου να χτίσει 78 κατοικίες ως τουριστικό χωριό.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τζούμας, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του δήμου και προβαίνουν σε αυθαίρετες ενέργειες, οι οποίες προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον. “Εξετάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας, αν δεν συμμορφωθούν και αν δεν περιοριστούν σε όση έκταση τους ανήκει, σεβόμενοι τόσο τους κοινόχρηστους χώρους, όσο κυρίως το φυσικό περιβάλλον”, μας δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην μήνυσή του αναφέρει ότι το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου μετέβη στις Κουκουναριές και στο σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο και είδε εργάτες να προχωρούν “στην υλοτόμηση απροσδιόριστου αριθμού δένδρων κουκουναριάς, του είδους pinuspinea, τα οποία στην συνέχεια έκαψαν”, σε οικόπεδα του δήμου που είχαν παραχωρηθεί για υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρο στάθμευσης, “προσβάλλοντας έτσι τα ιδιοκτησιακά μου δικαιώματα και προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην ιδιοκτησία μου και το φυσικό περιβάλλον”.

Σύμφωνα με την μήνυση του δημάρχου η εταιρία που εκμίσθωσε και λειτουργεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα ” δεν απέδωσε στον Δήμο κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους 15.350 τετραγωνικών μέτρων, ως όφειλε βάσει του συμφωνητικού μίσθωσης του ακινήτου. Αντίθετα, τοποθέτησε μπάρες στον παραχωρημένο πεζόδρομο, ενώ διαμόρφωσε γήπεδο τένις και γήπεδο μπάσκετ, καθώς και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μέσα στο αισθητικό δάσος, που είναι και προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος θα κάνει χρήση των παραχωρούμενων εκτάσεων όπως αυτές περιγράφονται στην πράξη παραχώρησης, καθώς και στο δίκτυο πεζοδρόμων που οδηγούν στη θάλασσα”.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ