Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Σκηνές πανικού στο νοσοκομείο Λάρισας: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε και απείλησε γιατρούς

Οι γιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκηνές πανικού στο νοσοκομείο Λάρισας: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε και απείλησε γιατρούς Freepik

Ο ξυλοδαρμός γιατρών που καταγγέλλεται πως έγινε την περασμένη Τρίτη στο Νοσοκομείο της Λάρισας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκάλεσε οργή στην ιατρική κοινότητα.

Συγκεκριμένα συνοδός ασθενούς και μάλιστα μετά από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση, καταγγέλλεται ότι ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί. Ωστόσο «αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού».

Μάλιστα, οι γιατροί που δέχθηκαν την επίθεση συνέχιζαν τα καθήκοντά τους μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Ξυλοδαρμός γιατρών

unsplash

Ξυλοδαρμός γιατρών: Η καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια την επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση  βίας, η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ). Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ