Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Σκληρή απάντηση στη Ρωσία από το Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ζαχάροβα – Βασικό μας μέλημα η προβολή της αλήθειας – BINTEO

"Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκληρή απάντηση στη Ρωσία από το Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ζαχάροβα – Βασικό μας μέλημα η προβολή της αλήθειας – BINTEO eurokinissi

Επίθεση Ρωσίας στην Ελλάδα: Απάντηση σε σκληρή γλώσσα από το Ελληνικό ΥΠΕΞ στην πρωτοφανή επίθεση της Ρωσίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα όπως έγραψε το dikastiko.gr, “αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία” αποδίδει στη χώρα μας η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο facebook η ρωσική πρεσβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη απάντηση της Ελλάδας στις πρωτοφανείς δηλώσεις Ζαχάροβα από τον Τάκη Θεοδωρικάκο – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση Ρωσίας στην Ελλάδα

facebook

Επίθεση Ρωσίας στην Ελλάδα: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ζαχάροβα απαντά το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δια στόματος του εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου ήταν άμεση

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Επίθεση Ρωσίας στην Ελλάδα

eurokinissi

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ