Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Σοκ: Ληστές έδεσαν ομήρους σε καπό αυτοκινήτων ως “ανθρώπινες ασπίδες” για να ξεφύγουν – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ληστείας, δύο πολίτες κι ένας από τους ληστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκ: Ληστές έδεσαν ομήρους σε καπό αυτοκινήτων ως “ανθρώπινες ασπίδες” για να ξεφύγουν – ΒΙΝΤΕΟ twitter

Δεν τη χωρά ανθρώπου νους την απίστευτη βαρβαρότητα που επέδειξαν ληστές στη Βραζιλία προκειμένου να ξεφύγουν από την αστυνομία. Οι εικόνες που θα δείτε είναι πέρα για πέρα αληθινές και όχι το σενάριο κάποιας ταινίας δράσης.

Η ληστεία… υπερπαραγωγή

Είκοσι ληστές, οπλισμένοι με οπλοπολυβόλα, βόμβες και drones επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Αρατσατούμπα.

Αφού έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους της πόλης, με καμένα αυτοκίνητα, για να εμποδίσουν τις ενισχύσεις με αστυνομικούς να καταφθάσουν, έκλεψαν όλες τις τράπεζες.

Έδεσαν ομήρους σε καπό αυτοκινήτων ως “ανθρώπινες ασπίδες” για να ξεφύγουν

Στη συνέχεια συνέλαβαν ντόπιους ως ομήρους και τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες για να διαφύγουν.

Οι Αρχές επέβαλαν lockdown σ’ ολόκληρη την πόλη, καλώντας τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δρόμους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ληστείας, δύο πολίτες κι ένας από τους ληστές

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται στη Βραζιλία όλο και περισσότερες βίαιες ληστείες τραπεζών, με τη χρήση όπλων και με την σύλληψη ομήρων, που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που δυσχεραίνει την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ληστές επειδή κινδυνεύουν πολλές ζωές», δήλωσε σε τοπικό δίκτυο ο δήμαρχος της πόλης, Ντιλαντόρ Μπόρχες. Ανέφερε ακόμη ότι δεν γνωρίζει αν οι ληστές απελευθέρωσαν τους ομήρους, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο του κέντρου της Αρατσατούμπα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ