Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σοκ στο δικαστήριο: “Έκανα πλάκα” είπε ο μάρτυρας για την εξαφάνιση της μπαλαρίνας Κοντούλη

Ο μάρτυρας κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσαν την Κοντούλη για να της πάρουν την περιουσία και την έθαψαν σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκ στο δικαστήριο: “Έκανα πλάκα” είπε ο μάρτυρας για την εξαφάνιση της μπαλαρίνας Κοντούλη EUROKINISSI

Υπόθεση Κοντούλη: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο δικαστήριο με την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας – Εριέττας Κοντούλη το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού καθώς ένας από τους πιο βασικούς μάρτυρες κατέθεσε ότι κοροϊδευε για χρόνια τις αρχές.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι ηλικίας 46 ετών, κάτοικος Γέρακα Αττικής, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσαν την Κοντούλη για να της πάρουν την περιουσία και την έθαψαν σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη. Εκανε λόγο ακόμη και για ύπαρξη εταιρείας δολοφόνων. Ομως, όταν κλήθηκε από τις αρχές να πει τι γνωρίζει για την υπόθεση, είπε ότι έλεγε ψέματα όταν έκανε την καταγγελία και ότι το έκανε για πλάκα!

Η εν λόγω καταγγελία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των ερευνών για την Κοντούλη από τις εισαγγελικές αρχές Βόλου, σε συνδυασμό και με την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας τον Μάιο του 2018 για δύο επιχειρηματίες και έναν γιατρό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο επιχειρηματίας που πλέον δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την 70χρονη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του επίμαχου ξωκλησιού.

Τον Δεκέμβριο του 2019 με εντολή του ανακριτή Βόλου ξεκίνησαν εκσκαφές στο πάτωμα του εν λόγω ναυδρίου. Οι έρευνες όμως, απέβησαν άκαρπες.

Υπόθεση Κοντούλη

EUROKINISSI

Τι ανέφερε στην καταγγελία

Ο 46χρονος προέβη στην καταγγελία στις 15 Ιανουαρίου του 2016 μέσω αποστολής email στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το οποίο διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και σήμανα συναγερμό στις αρχές.

Ο 46χρονος κατήγγειλε πολύ σοβαρά πράγματα. Αναλυτικά ο μάρτυρας ανέφερε: «Εχω πληροφορίες για την υπόθεση εξαφάνισης στην Αμαλιάπολη. Η γυναίκα που αγνοείται, βρίσκεται θαμμένη στο ιερό της μικρής εκκλησίας στο ελαιοτριβείο που έχει λίγο έξω από το χωριό. Τους είχαν δει νύχτα κατά τη 1 το πρωί να σκάβουν εκεί στο σημείο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Ερευνήστε την υπόθεση. Σκότωσαν μία γυναίκα για να της πάρουν την περιουσία. Είχε πολλά κτήματα. Είναι εταιρεία δολοφόνων, σκοτώνουν ηλικιωμένους και παίρνουν τις περιουσίες», ανέφερε.

Υπόθεση Κοντούλη: Η πλάκα του μάρτυρα

Εννέα μήνες μετά ο 46χρονος κλήθηκε για ένορκη κατάθεση στον πταισματοδίκη Βόλου και έπαιρνε πίσω όλα όσα είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές.

Δίνοντας κατάθεση στα δικαστήρια Βόλου παραδέχτηκε ότι η καταγγελία δεν αφορούσε σε πραγματικά περιστατικά αλλά της φαντασίας του. Μάλιστα, έχει ξανακάνει πλάκα περιπαίζοντας τις αρχές με παρόμοιες υποθέσεις, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Αναλυτικά στην κατάθεσή του παραδεχόταν: «Εγώ έστειλα το email στην Ελληνική Αστυνομία στις 15 /1/16. Όλα όσα έγραψα στο email είναι προϊόν της φαντασίας μου».

Ο ίδιος συνεχίζεται: «Τα περιστατικά που περιγράφω δεν τα πληροφορήθηκα από κάποιον, αλλά παρακολούθησα την υπόθεση στην τηλεόραση και δημιούργησα με τη φαντασία μου την εξέλιξή τους.

Ο λόγος που έστειλα το email στην Αστυνομία ήταν για να κάνω πλάκα. Εχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω», αναφέρεται στην κατάθεσή του.

Ετσι έρευνα δεν έγινε ποτέ για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούσαν τα καταγγελλόμενα.

Όταν ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε τον Μάιο του 2018 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 9 χρόνων για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, η υπόθεση άνοιξε ξανά. Η καταδίκη αφορούσε σε «ύποπτες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης οι οποίες ξεκίνησαν το 2004 και συνεχίστηκαν έως και το 2007 ενώ η ίδια είχε εξαφανιστεί από το 2002.

Υπόθεση Κοντούλη

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι έρευνες στο ξωκλήσι

Η καταγγελία του 46χρονου απέκτησε διαφορετική σημασία για τις δικαστικές αρχές μετά την καταδικαστική απόφαση. Ισως ο μάρτυρας να γνώριζε πραγματικά κάτι και στη συνέχεια για κάποιον λόγο να ήθελε να το αποκρύψει.

Ετσι έγιναν εκσκαφές στο ξωκλήσι για την ανεύρεση της αγνοούμενης. Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2020 και απέβησαν άκαρπες. Οι αστυνομικές αρχές δεν βρήκαν στο ξωκλήσι παρά μόνο τα οστά του πατέρα του ιδιοκτήτη του ακινήτου, του επιχειρηματία που σήμερα δικάζεται για ανθρωποκτονία με θύμα την Κοντούλη, ο οποίος τα φύλασσε σε οστεοφυλάκιο κάτω από την Αγία Τράπεζα. Τα οστά του επιστράφηκαν με εισαγγελική διάταξη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αρχές προχωρούσαν σε επιχείρηση τέτοιου μεγέθους για τον εντοπισμό της εύπορης καθηγήτριας μπαλέτου. Το 2013 είχαν διεξαχθεί έρευνες σε πηγάδι στην Αμαλιάπολη με ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οι αρχές είχαν εντοπίσει εκεί οστά, τα οποία όμως δεν ανήκαν σε άνθρωπο, αλλά σε ζώο.

Ο επιχειρηματίας από τη Μαγνησία δικάστηκε στη συνέχεια σε δεύτερο βαθμό για τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων και καταδικάστηκε με τους άλλους δύο κατηγορούμενους από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον Ιούλιο του 2020.

Τον Απρίλιο του 2021 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου από την εξέταση των στοιχείων της προανακριτικής διαδικασίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ικανές να στηρίξουν την κατηγορία εναντίον του επιχειρηματία από τη Μαγνησία για ανθρωποκτονία και μάλιστα από πρόθεση και η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η σορός της Κοντούλη.

Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, το οποίο έχει διακόψει τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 3 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περίπου 20 μάρτυρες.

Μένει ακόμη να εξεταστεί ακόμη μεγάλος αριθμός μαρτύρων με βάση το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 60 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο 46χρονος που είχε κάνει την καταγγελία.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει ζητήσει από το Κακουργιοδικείο Λάρισας να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων της υπόθεσης και να χυθεί άπλετο φως.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ