Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Σοκαριστικές καταγγελίες για τους θανάτους από κορονοϊό στο νοσοκομείο του Αγρινίου – Τι απαντά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια – BINTEO

Τη Δευτέρα τρεις άνθρωποι που πάλευαν στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου κατέληξαν ενώ, φέρονται να έχουν καταλήξει έως και τέσσερις ασθενείς σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκαριστικές καταγγελίες για τους θανάτους από κορονοϊό στο νοσοκομείο του Αγρινίου – Τι απαντά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια – BINTEO

Σοκάρουν οι καταγγελίες περί θνητότητας 100% των ασθενών με κορονοϊό μέσα στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου στο Αγρίνιο.

Κανένας ασθενής δεν έχει καταφέρει να εξέλθει της εντατικής ζωντανός, γεγονός που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω νοσοκομείου, το οποίο ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας.

Τη Δευτέρα τρεις άνθρωποι που πάλευαν στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου κατέληξαν ενώ, φέρονται να έχουν καταλήξει έως και τέσσερις ασθενείς σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τις καταγγελίες για 100% θνητότητα, ενώ αναφέρει πως ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου. ΜΕΘ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ

“Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6 η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας”.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ