Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Σοκάρουν τα φαινόμενα bulling στην τηλεκπαίδευση εν καιρώ πανδημίας /BINTEO

Αν και λόγω πανδημίας, οι συνθήκες στα σχολεία έχουν αλλάξει και η τηλεκπαίδευση έχει αντικαταστήσει την δια ζώσης, ο σχολικός εκφοβισμός, μπορεί να εμφανιστεί και να πάρει πολλές μορφές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκάρουν τα φαινόμενα bulling στην τηλεκπαίδευση εν καιρώ πανδημίας /BINTEO

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας.

Αν και λόγω πανδημίας, οι συνθήκες στα σχολεία έχουν αλλάξει και η τηλεκπαίδευση έχει αντικαταστήσει την δια ζώσης, ο σχολικός εκφοβισμός, μπορεί να εμφανιστεί και να πάρει πολλές μορφές και, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αποτελέσει απειλή για τα παιδιά.

H ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τέτοιου είδους φαινόμενα, βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της ημέρας, καθώς, τα περιστατικά bulling αυξήθηκαν αλλά πλέον κυρίως μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, έχει συσταθεί τα τελευταία χρόνια το «Παρατηρητήριο».

Το κλείσιμο των σχολείων και ο εγκλεισμός των παιδιών στα σπίτια, φαίνεται πως επηρέασαν κατά πολύ την συμπεριφορά τους.

Οι λύσεις που προτείνονται για να εντοπιστεί η ρίζα του κακού, είναι η από κοινού  συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε το σχολείο να δημιουργεί χώρους και περιβάλλον ασφάλειας για τα παιδιά, ώστε όλα ανεξαιρέτως να νιώθουν ότι προστατεύονται σε μία μεγάλη αγκαλιά.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ