Κυριακή 14 Απριλίου 2024

SOS από δικηγόρους για τη λειτουργία των Δικαστηρίων: Σοβαρός κίνδυνος για μη τήρηση μέτρων κατά κορονοϊού

Υπάρχει αδυναμία ελέγχου εισερχομένων λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων με τις εταιρείες φύλαξης. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
SOS από δικηγόρους για τη λειτουργία των Δικαστηρίων: Σοβαρός κίνδυνος για μη τήρηση μέτρων κατά κορονοϊού EUROKINISSI

Μέτρα στα δικαστήρια: Άμεσα μέτρα εν όψει της επανέναρξης των δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι επισημαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας ελέγχου των εισερχομένων καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με τις εταιρείες φύλαξης.

Έτσι σημειώνουν, δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη ελέγχου τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων την ώρα μάλιστα που σημειώνεται ένταση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών:

«Η απονομή της Δικαιοσύνης ανήκει στον σκληρό πυρήνα της κρατικής λειτουργίας και η Κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η  ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στη παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του.

Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Δικαστηρίων υποχρεούνται  να εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με τις εταιρείες φύλαξης, με αποτέλεσμα από 7 Ιανουαρίου, ημέρα επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων, να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και έτσι να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και της έντασης της πανδημίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων να λάβουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων στις 7/1/2022 για τον λυσιτελή έλεγχο των εισερχομένων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων.

Δεν νοείται οποιαδήποτε  αδράνεια στα θέματα αυτά.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ