Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

SOS από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια – BINTEO

«Χθες στο Θριάσιο, υπήρξαν έξι περιστατικά non-covid, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος από τροχαίο που έψαχναν ΜΕΘ» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
SOS από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια – BINTEO

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Την ώρα που στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας διασωληνωμένος ασθενής με κορονοϊό πέθανε εκτός ΜΕΘ όπως έγραψε το dikastiko.gr, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική κατάσταση στις ΜΕΘ.

Όπως είπε στο OPEN, «σήμερα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και τον Μάρτιο – Απρίλιο λειτουργούσαν 973».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έβλεπα τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας και τρόμαξα. Δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Αθήνα είναι μόλις 17. Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια

Το αποτέλεσμα είναι σε όλες τις περιοχές αυτές να υπάρχουν δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ και να γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια».

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος, «η θνητότητα εκτός ΜΕΘ έχει υπερβεί το 70%. Δηλ. 7 στους 10 ασθενείς δεν βρίσκουν ΜΕΘ να δώσουν καλύτερη μάχη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «χθες στο Θριάσιο, υπήρξαν έξι περιστατικά non-covid, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος από τροχαίο που έψαχναν ΜΕΘ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ακόμη ότι «οι 7.000 υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκαν. Το καλοκαίρι το υπουργείο μας έλεγε ότι έχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντικατάστασή τους. Όμως αυτό δεν συμβαίνει».

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ