Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

SOS: Καμίνι η χώρα – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επικίνδυνο καύσωνα – ΒΙΝΤΕΟ

Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επίκινδυνο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
SOS: Καμίνι η χώρα – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επικίνδυνο καύσωνα – ΒΙΝΤΕΟ

Καμίνι είναι η χώρα καθώς ήδη “βράζει ο τόπος” και σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα.

SOS από την ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο για τον επικίνδυνο καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επίκινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

ΦΩΤΟ: meteo.gr/ΒΙΝΤΕΟ: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ