Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σοβαρή καταγγελία στην Αλεξανδρούπολη: Ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του – Απείλησε ότι θα την σκοτώσει

Το δικαστήριο διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοβαρή καταγγελία στην Αλεξανδρούπολη: Ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του – Απείλησε ότι θα την σκοτώσει freepik

Δεν έχει τέλος η λίστα με τα περιστατικά που αφορούν ενδοοικογενειακή βία, καθώς μία έγκυος μόλις 18 ετών από την Αλεξανδρούπολη προχώρησε σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα gnomionline.gr, η νεαρή κατήγγειλε τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της εναντίον της, ο οποίος ασκούσε βία λεκτική και σωματική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο τέκνο της.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, με απόφασή του στις 7/9, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

«Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου. Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον», δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ