Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σουδάν: Επαναπατρίστηκε διασωληνωμένος 59χρονος τραυματίας από το Τζιμπουτί – Εισήχθη σε ΜΕΘ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στο Ασουάν παραμένει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σουδάν: Επαναπατρίστηκε διασωληνωμένος 59χρονος τραυματίας από το Τζιμπουτί – Εισήχθη σε ΜΕΘ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ mfa.gr

Συνεχίζονται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης οι προσπάθειες επαναπατρισμού των ομογενών από το Σουδάν, που βρέθηκαν στη “δίνη του κυκλώνα” εν μέσω των εμφυλιακών συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τους παραστρατιωτικούς.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, τη Δευτέρα το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με 13 και 4 συζύγους Ελλήνων που ήταν στο Σουδάν, μεταξύ τους είναι και ένας τραυματίας, ο οποίος έχει χειρουργηθεί στα πόδια.

Παράλληλα, αεροσκάφος έφθασε στο Τζιμπουτί για να μεταφέρει διασωληνωμένο Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση είχε κριθεί σοβαρή και έπρεπε να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών.
επαναπατρισμός ομογενών από το Σουδάν

mfa.gr

Στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκε και ο γιος του (16 ετών). Η πτήση έφθασε στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η συγκεκριμένη ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) ήταν η δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού που πραγματοποιήθηκε με εντολή της Κυβέρνησης.

Ο τραυματίας, 59 ετών, διεκομίσθη διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής στο 401 ΓΣΝΑ. Εισήχθη στη ΜΕΘ και τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται χειρουργείο.

Στο Ασουάν παραμένει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν.

Σουδάν: Επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα ακόμα 17 άτομα

Υπενθυμίζεται πως με την πρώτη πτήση που έφθασε σήμερα το πρωί με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας ακόμη τραυματίας 42 ετών, που διεκομίσθη επίσης στο 401 ΓΣΝΑ σταθερός αιμοδυναμικα με καλό επίπεδο επικοινωνίας.

Ο τραυματίας έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα. Εισήχθη στην ορθοπαιδική κλινική και η κατάσταση του είναι σταθερή. Προγραμματίζεται χειρουργείο για αντιμετώπιση. Χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

επαναπατρισμός ομογενών από το Σουδάν

mfa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ