Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σούπερ γιαγιά στη Μάνη έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου και “μας βάζει τα γυαλιά” – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μανιάτισσα γιαγιά Ελένη Καλαπόθου έχει πέντε παιδιά, εννιά εγγόνια και 11 δισέγγονα και λέει ότι «τον εμβολιασμό πρέπει να τον κάνει ο κόσμος».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σούπερ γιαγιά στη Μάνη έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου και “μας βάζει τα γυαλιά” – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Εμβολιασμός: Την ώρα που η χώρα μας τρέχει “πίσω” από το εμβολιαστικό πρόγραμμα μετά την “κοιλιά” που έγινε τους τελευταίες μήνες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων κι ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δείχνει τα δόντια του,  μια σούπερ γιαγιά από τη Μάνη έρχεται να μας βάλει τα γυαλιά.

Εμβολιασμός

Εμβολιασμός: Σούπερ γιαγιά στη Μάνη έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου και “μας βάζει τα γυαλιά”

«Πήγα στο φαρμακείο και μου είπε ο φαρμακοποιός ότι πρέπει να κάνω το εμβόλιο, μου έδωσε δύο χαρτιά, τα έφερα σπίτι και είπα στα παιδιά μου ότι πρέπει να κάνω το εμβόλιο και πήγα και το έκανα», είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 η κ. Ελένη Καλαπόθου, η οποία έχει κλείσει τα 100 χρόνια ζωής.

Η Μανιάτισσα γιαγιά, από το χωριό Παπαδιάνικα της Μάνης, που έχει πέντε παιδιά, εννιά εγγόνια και 11 δισέγγονα, επανέλαβε πολλές φορές ότι «τον εμβολιασμό πρέπει να τον κάνει ο κόσμος».

 Εμβολιασμός: Ποιες χώρες οδηγούν την κούρσα για την ανοσία της αγέλης

Την ώρα που πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου βιώνουν μία τρομακτική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 αν και είναι σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα, υπάρχουν ορισμένα κράτη που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανοσία της αγέλης.

Τα στοιχεία, που υπολογίζονται από τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), δείχνουν το ποσοστό ολόκληρου του πληθυσμού -και όχι μόνο του ενήλικου πληθυσμού, που είναι πλήρως εμβολιασμένο. Εμβολιασμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία, με επιτυχία έχουν στεφθεί οι εκστρατείες εμβολιασμού σε χώρες όπως Μάλτα, Πορτογαλία, Ισλανδία και Ισπανία -όπου το 80% ή περισσότερο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως γεγονός που μεταφράζεται άμεσα σε πολύ χαμηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλειών.

  • Η Μάλτα έρχεται πρώτη στο υψηλότερο ποσοστό των πλήρων εμβολιασμένων πολιτών κατά του κορωνοϊού με 95,2%. Το ποσοστό όσων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχεται σε 4,8%.
  • Στην Πορτογαλία, το 85,7% των πολιτών έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid ενώ το 14,3% δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο.
  • Στην Ισλανδία, το 83,8% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο και στην Ισπανία, το 80,4% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
  • Στην Ιταλία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 71,2% ενώ στη Βρετανία, το 69,9%.
  • Στη Γαλλία, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες αντιπροσωπεύουν το 68,9% του πληθυσμού, στη Γερμανία το 67,6% και στην Κύπρο, 67,3%.
  • Στην Ελλάδα, το 59,5% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όχι όμως και το 40,8%.

Την ίδια ώρα στη Λευκορωσία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ουκρανία, οι πολίτες βλέπουν με… μισό μάτι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Λευκορωσία, μόλις το 21,2% των πολιτών έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το 20,7% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενώ η Ουκρανία είναι ο ουραγός της ευρωπαϊκής λίστας.

Μόλις το 17,2% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ