Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Στ. Κελέτσης: “Η καταψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είχε συνέπειες” – “Απομακρύνθηκε λόγω αναποτελεσματικότητας” απαντά το Μαξίμου

«Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες. Και τις αποδέχθηκα».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Κελέτσης: “Η καταψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είχε συνέπειες” – “Απομακρύνθηκε λόγω αναποτελεσματικότητας” απαντά το Μαξίμου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σαφείς αιχμές ότι η απομάκρυνσή του από την Κυβέρνηση οφείλεται στην άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών άφησε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να τον εντάξει στο Κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές του 2023 και ανέφερε ότι καταψηφίζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο γνώριζε ότι αυτό θα επέφερε πιθανές συνέπειες.

Σταύρος Κελέτσης: Ολόκληρη η ανάρτηση

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!».

Μαξίμου: “Ο Σταύρος Κελέτσης κάνει λάθος”

Τη δική τους εκδοχή έδωσαν πηγές του Μαξίμου στους ισχυρισμούς του Σταύρου Κελέτση αναφέροντας ότι:

«Ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ