Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Στ. Πέτσας για το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι”: αυτή η Κυβέρνηση νοιάζεται! Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Πέτσας για το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι”: αυτή η Κυβέρνηση νοιάζεται! Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης

 

Οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους, ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους, δηλαδή τους μακροχρόνια ανέργους, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον κ. Τσίπρα και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μέσα την ίδια ημέρα, δημοσιεύθηκε στους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΥΡΙΖΑ το νέο video του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”, στο οποίο αποτυπώνεται ένας ολοκληρωμένος οδικός χάρτης, άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid 19, με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις,. αλλά και πολλές μομφές προς την κυβερνητική πολιιτκή.

Η δήλωση του κ. Πέτσα:

“Οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους, ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους, δηλαδή τους μακροχρόνια ανέργους. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

1ον. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

2ον. Παράλληλα, η Κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων. Συγκεκριμένα:

– Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.

  – Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500 άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους.

  – Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

3ον. Στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας. Ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση.

Συνολικά, δηλαδή, περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση νοιάζεται. Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης.

Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.

Tο βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ