Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Στα 140 ευρώ το “μπόνους” για τους νέους δικηγόρους από το διανεμητικό λογαριασμό

Έληξε στο τέλος Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους. Τι αναφέρει για την πληρωμή ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα 140 ευρώ το “μπόνους” για τους νέους δικηγόρους από το διανεμητικό λογαριασμό freepik

Έκλεισε η υποβολή αιτήσεων και άνοιξε η καταβολή του ποσού στους νέους δικηγόρους από τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό του πρώτου εξαμήνου 2024. Το ποσό θα ανέλθει στα 140 ευρώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΔΣΑ

Όπως ανέφερε το dikastiko.gr, όσοι δικαιούχοι του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού (ΕΔΛΝΔ) δεν είχαν υποβάλλει ετήσιες δηλώσεις προηγουμένων ετών του 2024 στο ΔΣΑ (ανανέωση ταυτότητας), θα γινόταν ταυτόχρονα συμψηφισμός με το οφειλόμενο ποσό της ετήσιας δήλωσης και το υπόλοιπο θα πιστώνεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Παράλληλα, όριζε πως προκειμένου να συντάξει τον τελικό πίνακα των δικαιούχων Δικηγόρων και να καταθέσει τα σχετικά ποσά ζητά από όσους πληρούν να υποβάλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ τη σχετική δήλωση, στον ΔΣΑ μέχρι και 30-6-2024 και ώρα 24:00 στην διεύθυνση: portal.olomeleia.gr.

Για κάθε περίοδο διανομής, απαιτούνταν από τους δικαιούχους υποβολή νέας δήλωσης.

Το «μπόνους» για τους νέους δικηγόρους: Η ανακοίνωση Βερβεσού

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ και τον Πρόεδρό του, το καθαρό ποσό είναι 140 ευρώ (Μικτό: 164,71 € -15% φόρος* 24,71 ευρώ) = 140 ευρώ και η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνει από την 05/07/2024, ημέρα Παρασκευή.

Η ανάληψη του μερίσματος μπορεί να γίνει σε όλα τα ΑΤΜ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ όλο το 24ωρο χωρίς χρέωση και στα ΑΤΜ των άλλων τραπεζών με χρέωση.

Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας ή του προσωπικού κωδικού (ΡΙΝ) πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το Τμήμα Καρτών τηλ. 210-3898989 ή με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Τράπεζας Πειραιώς τηλ. 210-3288000 ή να επισκεφθείτε το πλησιέστερο κατάστημα.

Οι δικαιούχοι και οι εξαιρέσεις

Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι νέοι Δικηγόροι του ΔΣΑ με χρόνο ασκήσεως δικηγορίας έως 7 έτη, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 48720 ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ. Β’ 1193/3.8.2004) στην οποία ειδικότερα ορίζονται οι προϋποθέσεις των δικαιούχων και ο τρόπος διανομής του.

Οι δικαιούχοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση-δήλωση για τη χορήγηση του μερίσματος του Ε.Δ.Λ.Ν.Δ. Σημειώνεται ότι ένα ποσοστό των δηλώσεων (10%) θα ελεγχθεί για την ακρίβειά του.

Εξαιρούνται της διανομής:

Α) Οι απασχολούμενοι υπό καθεστώς έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία.

Β) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη από άλλο κλάδο.

Γ) Όσοι έχουν μεταγραφεί από άλλο Δικηγορικό Σύλλογο και έχουν συνολικά χρόνο ασκήσεως δικηγορίας άνω των επτά (7) ετών.

Δ) Όσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο ατομικό εισόδημα άνω των 10.271,00 Ευρώ και οικογενειακό άνω των 14.673,00 Ευρώ.

Ε) Όσοι τελούν σε αναστολή.

ΣΤ) Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας σπουδών).

Ζ) Βουλευτές – Ευρωβουλευτές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ