Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Στα χαρτιά η ισότητα των γονέων: Μόνον οι μητέρες λαμβάνουν παροχές

Τι καταγγέλλουν οι Ενεργοί Μπαμπάδες. Εξαιρούνται από τη λήψη προνομιακών μέτρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χαρτιά η ισότητα των γονέων: Μόνον οι μητέρες λαμβάνουν παροχές unsplash

Την έντονη διαμαρτυρία των Ενεργών Μπαμπάδων προκάλεσε πρόσφατη απόφαση δήμου βάσει της οποίας δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διακοπών ήταν μόνον οι μητέρες που ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Όπως αναφέρουν «με αφορμή την πρόσφατη και εξόχως προκλητική ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων (Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας), με τίτλο (Πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για μητέρες μονογονείς με ανήλικα παιδιά), διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις έμφυλες διακρίσεις με βάση την ισότητα των δύο φύλων που επικρατούν ακόμα και μετά την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δίκαιου με την ψήφιση του Ν.4800/21 καθώς επίσης και παρά την πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα θέματα αυτά από μέρους μας».

unsplash

Καταχρηστικές παροχές μόνο στις μητέρες

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες τονίζουν την μεγάλη απογοήτευσής τους καθώς – όπως αναφέρουν – «διαπιστώνουμε στην πράξη ότι η ισότητα των δύο φύλων παρέμεινε μόνο στα λόγια, αδιαφορώντας και καταστρατηγώντας ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Δημόσιοι και δημοτικοί φορείς δίνουν παροχές μόνο στις μητέρες, αγνοώντας ότι το παιδί έχει δύο γονείς, επιμένοντας να κάνουν καταχρηστική αναφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες χρησιμοποιώντας τον όρο «μητέρα – αρχηγός» αγνοώντας επιδεικτικά τον πατέρα, ο οποίος θεωρείται (μετά την εφαρμογή του Ν.4800/21) και αυτός μονογονέας, ισάξιος για την από κοινού και εξίσου ανατροφή και φροντίδα του τέκνου έχοντας τις ίδιες ευθύνες, υποχρεώσεις και ανάγκες για την ανατροφή των τέκνων».

Η καταχρηστική χρήση του όρου μονογονεϊκή οικογένεια

«Πρέπει να σταματήσουν οι ασύδοτες συμπεριφορές και η μη συμμόρφωση με τα άρθρα του Συντάγματος. Ο εμπαιγμός αυτός προσβάλλει πρωτίστως την χώρας μας, ως αυτή που γέννησε την δημοκρατία και την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας κλπ. Εκτός και αν θέλουμε ως κοινωνία να γυρίσουμε στον Μεσαίωνα!!» υπογραμμίζουν οι Ενεργοί Μπαμπάδες σε ανακοίνωσή τους.

Και καταλήγουν: «ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ο όρος «Μονογονεϊκή Οικογένεια» να χρησιμοποιείται ορθά, όταν δηλαδή ο ένας γονέας αποβιώσει ή έχει κηρυχθεί σε αφάνεια και όχι όταν βρίσκεται ακόμα εν ζωή. Πόσο εξευτελισμό ακόμα θα πρέπει να υποστεί ένας Πατέρας στην ανθρώπινη υπόσταση του και στον γονεϊκό του ρόλο, επειδή έτυχε να χωρίσει;»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ