Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Στα χνάρια του οικονομικού εγκλήματος ο Παναγιώτης Καψιμάλης: Ορίστηκε νέος επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας

Τοποθετείται μετά την αποχώρηση Μπαρδάκη και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χνάρια του οικονομικού εγκλήματος ο Παναγιώτης Καψιμάλης: Ορίστηκε νέος επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας FREEPIK

Την θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας καταλαμβάνει πλέον ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης μετά την αποχώρηση του Χρήστου Μπαρδάκη.

Επικεφαλής Οικονομικής Εισαγγελίας: Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η επιλογή έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα, ενώ σημειώνεται πως ο κ. Καψιμάλης υπηρετούσε ήδη στην Οικονομική Εισαγγελία, ως αναπληρωτής του κ. Μπαρδάκη.
Το αρμόδιο συμβούλιο επέλεξε ως τακτικό μέλος την εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου ως αναπληρωματική, καθώς και ως επίκουρους τους Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο και Μαρία Παπαδοπούλου για την Αθήνα, και τις Όλγα Ζαφειρίδου και Δήμητρα Τσιαρδιακλή για τη Θεσσαλονίκη.
Επικεφαλής Οικονομικής Εισαγγελίας

Eurokinissi

Η θητεία Μπαρδάκη

Ο κ. Μπαρδάκης είχε αναλάβει το 2020 το νευραλγικό αυτό πόστο από την Μαριάννα Ψαρουδάκη  που παρέμεινε επιτυχώς στη θέση  της Οικονομικής Εισαγγελέως σχεδόν 4 χρόνια και αποχώρησε μετά την προαγωγή της σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που συναντάμε τον εισαγγελικό λειτουργό είναι η Siemens. Ο κ. Μπαρδάκης ήταν μεταξύ των γνωμοδοτούντων εισαγγελέων  όταν η υπόθεση πέρασε το 2009, μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων, στην ανάκριση. Ο ανακριτής που χειριζόταν τότε την δικογραφία ήταν ο Νίκος Ζαγοριανός.

Ένα χρόνο περίπου μετά ο κ.Μπαρδάκης θα βρεθεί ως  εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δικάσει το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδόθηκε η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2007.

Το 2012 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον επιλέγει ως αντικαταστάτη του Παναγιώτη Πούλιου στο νευραλγικό πόστο του εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Πέντε χρόνια μετά το 2017 ο κ. Μπαρδάκης προτείνει  προς το Δικαστικό Συμβούλιο να  δικαστούν  συνολικά 17 άτομα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και να απαλλαγούν άλλα 9 στην υπόθεση που αφορά   την υπογραφή της σύμβασης για τα «ιπτάμενα ραντάρ».

Το 2019 προάγεται σε εισαγγελέα εφετών, προαγωγή που του ανοίγει το δρόμο για την Οικονομική Εισαγγελία.  Λίγο μετά, την ίδια χρονιά,  το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίζει  ομόφωνα την τοποθέτησή του στη θέση του αναπληρωτή  οικονομικού εισαγγελέα με επικεφαλής της Εισαγγελίας την Μαριάννα Ψαρουδάκη. Την οποία διαδέχτηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ