Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Στα δικαστήρια ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα – BINTEO

Ο δήμος κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα δικαστήρια ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα – BINTEO grtimes.gr

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όγκοι σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Ο δήμος κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει προσωρινή διαταγή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την αγωγή ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να κηρυχθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του grtimes.gr, σε αρκετές περιοχές οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει και τα σκουπίδια που στοιβάζονται περιμετρικά τους σχηματίζουν «βουνά».

Προβληματική είναι η εικόνα σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου, καθώς και σήμερα πολλοί καταστηματάρχες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για να μην βγάζουν τα απορρίμματα τους μέχρι την Παρασκευή.

Την κατάσταση προσπαθούν να εξομαλύνουν κάποια απορριμματοφόρα που και σήμερα βγήκαν από τα αμαξοστάσια και τα οποία κάνουν αποκομιδή στα πιο προβληματικά σημεία, ωστόσο οι φιλότιμες προσπάθειες τους δεν φαίνεται να επαρκούν μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να συνεχίσουν την αποχή από την εργασία τους και να παραμένουν στα αμαξοστάσια μέχρι και την Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου, διεκδικώντας τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας από τον δήμο, άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων νυχτερινών, αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών και αναδιάρθρωση προσωπικού.. Παράλληλα θα απέχουν από την εργασία και όλες τις Κυριακές μέχρι την 15η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ