Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Στα… κάγκελα οι δικαστικοί υπάλληλοι για τα κενά ασφαλείας στα Δικαστήρια

Οι αντιδράσεις της ΟΔΥΕ για το πρόσφατο επεισόδιο παραβίασης της πόρτας εισόδου στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα… κάγκελα οι δικαστικοί υπάλληλοι για τα κενά ασφαλείας στα Δικαστήρια Unsplash

Σε νέες καταγγελίες προχώρησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι για τα κενά ασφαλείας στα Δικαστήρια, με την ΟΔΥΕ (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος) να τονίζει πως «για ακόμη μία φορά διαπιστώνεται πως το κενό ασφαλείας στα Δικαστήρια της Χώρας, είναι αρκετά σοβαρό» και με αφορμή την παραβίαση της πόρτας εισόδου στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με όσα έγραψε και το dikastiko.gr,  να «καταδικάζει κάθε τέτοιου είδους ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ «μετά την πρόσφατη περίπτωση με την αποστολή του φακέλου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σήμερα (σ.σ. χθες) στο στόχαστρο άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών μπήκε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Άγνωστος ή άγνωστοι, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της νύχτας, έσπασαν και παραβίασαν την πόρτα εισόδου, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που πήγαν το πρωί στο Ειρηνοδικείο αντίκρισαν την τζαμαρία της εισόδου σπασμένη, πιθανότατα με τη χρήση κάποιου αντικειμένου. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε φαίνεται να μην έχουν παραβιαστεί άλλες πόρτες, ούτε και να λείπουν έγγραφα ή άλλα αντικείμενα. Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία».

Κενά ασφαλείας στα Δικαστήρια: «Οι ζωές μας μετράνε» λένε οι δικαστικοί υπάλληλοι

Όπως είχε σημειώσει η ΟΔΥΕ με την ανακοίνωση των κινητοποιήσεων της για το νέο Δικαστικό Χάρτη, υπογράμμιζε ότι αυτές γίνονται «στη… σκιά της πρόσφατης τρομοκρατικής – όπως έχει χαρακτηριστεί και καταδικαστεί – απόπειρας στο Δικηγορικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύει ένα από τα πάγια αιτήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας των Δικαστηρίων.

«Το κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αλλά και στα άλλα Δικαστικά Μέγαρα της Χώρας, είναι αρκετά σοβαρό. Η ΟΔΥΕ καταδικάζει κάθε είδους ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή» αναφέρει η Ομοσπονδία και παρέπεμπε στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνεται:

«Οι ζωές μας μετράνε…

Η ζωή στα δικαστήρια:

Υποστελέχωση που αγγίζει το 33% – εντατικοποίηση

Υποαμοιβόμενη εργασία

Απλήρωτες υπερωρίες

….και δεν μας έφταναν όλα αυτά, βρισκόμαστε καθημερινά ανυποψίαστοι και έκθετοι μπροστά στην απειλή μιας έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια μας …

Οι ζωές μας λοιπόν μετράνε!!!!»

Μ. Στενιώτη: “Έχουμε Άγιο αλλά δεν μπορεί ο Άγιος να φυλά τα δικαστήρια”

«Έχουμε Άγιο αλλά δεν μπορεί ο Άγιος να φυλά τα δικαστήρια. Πρέπει η πολιτεία να κάνει ένα σχέδιο για την προστασία αυτών των χώρων. Είναι χώροι με επικινδυνότητα. Οι πρώτοι από τους οποίους αφαίρεσαν την συνοδεία ήταν δικαστικοί λειτουργοί. Είχαμε πει να παραμείνουν στους συναδέρφους που δικάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, εγκληματικές οργανώσεις. Μετά από πολλές ενστάσεις, έχουν έναν αστυνομικό χωρίς όχημα», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη μετά τον φάκελο που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Για το τι μηχανισμός ήταν η κυρία Στενιώτη ανέφερε πως «έχει συμβεί και στο παρελθόν το 2015, ένας ανάλογος φάκελος εστάλη στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πάλι ήταν από αποστολέα που θα επιδεικνύαμε εμπιστοσύνη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Τότε ήταν η παρατηρητικότητα της γραμματέως. Αν άνοιγε ο φάκελος απότομα θα έσκαγε (η βόμβα). Εστάλη από κάποια οργάνωση ή κάποιο πρόσωπο που είχε σκοπό να τρομοκρατήσει, να προκαλέσει φόβο». Κατέληξε λέγοντας πως «η τρομοκρατία επανέρχεται».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ