Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

Στάσεις εργασίας στις φυλακές Κορυδαλλού – Γιατί αντιδρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και την ομηρία συμβασιούχων καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού και ξεκινάει στάσεις εργασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στάσεις εργασίας στις φυλακές Κορυδαλλού – Γιατί αντιδρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι EUROKINISSI

Τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, που από τη Δευτέρα προχωράει σε στάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας και ταλαιπωρίας στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, για τους οποίους εκκρεμούν ακόμη οι διαδικασίες της προκήρυξης 6Κ/2018.

Μετά από συνεχείς επισημάνσεις για έλλειψη υπαλλήλων, το Σωματείο αποφάσισε από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2012 έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2012 να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 11.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν πως στη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

«Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού» διευκρινίζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ