Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού που κατάπιε φυστίκι

Το κοριτσάκι παραμένει διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε πριν δύο ημέρες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού που κατάπιε φυστίκι unsplash

Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το διασωληνωμένο 4χρονο κοριτσάκι που στραβοκατάπιε στραγάλι στη Σαντορίνη. Η 4χρονη Μαρία, δίνει τιτάνια μάχη προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται ως «σταθερά κρίσιμη» ενώ παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε πριν δύο ημέρες (Πέμπτη 1/12).

Διασωληνωμένο 4χρονο κοριτσάκι: Κάθε 24ωρο που περνά και η κατάσταση είναι σταθερή είναι καλύτερα

Ωστόσο με δηλώσεις του στο cretapost ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Διασωληνωμένο 4χρονο κοριτσάκι

unsplash

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως ως ιατρός ο ίδιος να παραβλέπει την κρισιμότητα του περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά και η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα».

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι ιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκια και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια. Υπενθυμίζεται ότι ο περιστατικό συνέβη στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών του, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ