Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Οι απειλές για τη ζωή του – Το αίτημα για αστυνομική φρουρά και η παραίτηση από τη φύλαξη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επεσήμανε ότι παρόλο που δικαιούται αστυνομικής φύλαξης παραιτείται αυτού του δικαιώματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στέφανος Κασσελάκης: Οι απειλές για τη ζωή του – Το αίτημα για αστυνομική φρουρά και η παραίτηση από τη φύλαξη – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι ο ίδιος και ο σύντροφός του είχαν αστυνομική φρουρά, παραιτήθηκε της φύλαξης και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δημοσίευσε εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι έχει δεχθεί ομοφοβική επίθεση και απειλές για τη ζωή του.

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, μετά τα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να “κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς”, ο Στέφανος Κασσελάκης, επεσήμανε ότι παρόλο που δικαιούται αστυνομικής φύλαξης παραιτείται αυτού του δικαιώματος. Σημειώνεται δε, ότι ο κ. Κασσελάκης στην αν’αρτησή του τονίζει ότι πλήρωνε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης της φρουράς του, δημοσιεύοντας σχετική απόδειξη πληρωμής.

O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε έγγραφο της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το οποίο «η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Ωστόσο, παρέλειψε να δημοσιεύσει αντίστοιχο έγγραφο με το οποίο η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων διέθεσε τρεις αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο τόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για τον σύντροφό του Τάιλερ, προκειμένου να φυλάσσονται από ξεχωριστή αστυνομική δύναμη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου.

Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι «ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!», αναφερόμενα «σε εύλογες απορίες».

Όλα στο φως πάντα από μένα!

Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν «εύλογες απορίες» που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου» 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

– Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

– Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

– Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί. ΒΙΝΤΕΟ: ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ