Στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο από τη Βενεζουέλα το Νόμπελ Ειρήνης 2025 – ΒΙΝΤΕΟ
Η ηγέτις της αντιπολίτευσης τιμήθηκε για τον αγώνα της να επιτύχει μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία.

Στην Μαρία Κορίνα Ματσάδο απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2025 από τη Νορβηγική Επιτροπή, σήμερα, Παρασκευή (10/10).
Η ηγέτις της αντιπολίτευσης τιμήθηκε για “το ακαταπόνητο έργο της για την προώθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων για τον λαό της Βενεζουέλας και για τον αγώνα της να επιτύχει μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία”, ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή των Νόμπελ.
“Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά υποδείγματα πολιτικού θάρρους στη Λατινική Αμερική των τελευταίων χρόνων”, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής που απονέμει τα περίβλεπτα βραβεία στο Όσλο.
Όπως υπενθυμίζει η επιτροπή, το βραβείο απονέμεται σε άτομο ή οργανισμό που έχει συμβάλει “στην ενίσχυση της αδελφοσύνης μεταξύ των εθνών, στη μείωση των στρατών και στην προώθηση της ειρήνης”.
BREAKING NEWS The Norwegian Nobel Committee has decided to award the 2025 #NobelPeacePrize to Maria Corina Machado for her tireless work promoting democratic rights for the people of Venezuela and for her struggle to achieve a just and peaceful transition from dictatorship to… pic.twitter.com/Zgth8KNJk9
— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 10, 2025
O εκπρόσωπος της νορβηγικής επιτροπής ρωτήθηκε γιατί δεν επελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ παρά την καμπάνια για το πρόσωπό του και απάντησε ότι «στη μακρά ιστορία των Νόμπελ Ειρήνης η επιτροπή έχει δει αρκετές τέτοιες καμπάνιες, λαμβάνουμε χιλιάδες επιστολές από ανθρώπους που προτείνουν υποψήφιους. Η επιτροπή συνεδριάζει σε ένα δωμάτιο με τα πορτρέτα όλων των νικητών και είναι γεμάτη με θάρρος και ακεραιότητα. Βασιζόμαστε μόνο στο έργο και τη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ για την απόφασή μας».
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr