Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Στη συνεδρίαση της Ευρωβουλής μέσα από τις φυλακές συμμετείχε ο Γιάννης Λαγός – ΦΩΤΟ

Ισχυρίζεται πως είναι φυλακισμένος, αλλά αποφασισμένος να ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη συνεδρίαση της Ευρωβουλής μέσα από τις φυλακές συμμετείχε ο Γιάννης Λαγός – ΦΩΤΟ elasyn.com

Τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής συνεχίζει να ασκεί ο καταδικασθείς για το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής και φυλακισμένος πλέον Γιάννης Λαγός.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του νέου σχηματισμού, που δημιούργησε μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, της επονομαζόμενης Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΥΝ), πήρε μέρος σε συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο ίδιος ισχυρίζεται πως θα έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακόμη και μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται. Ειδικότερα, αναφέρεται πως συμμετείχε στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου όπου συζητήθηκε η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία συνδέει τη χορήγηση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων με την τήρηση από την πλευρά των κρατών-μελών των κανόνων του κράτους δικαίου.

Και καταλήγει: «Δυστυχώς, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, τα οποία πλέον λύθηκαν, δεν κατέστη εφικτό να εκφωνήσει και ομιλία, όπως ήταν προγραμματισμένο, επιφυλάσσεται, ωστόσο, να το κάνει οσονούπω στην προσεχή συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ