Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει και η Βουλή για τον Φουρθιώτη – Ζήτησε διαπίστευση με πλαστά πιστοποιητικά

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει την ατηση για διαπίστευση στη Βουλή τον Φεβρουάριο χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει και η Βουλή για τον Φουρθιώτη – Ζήτησε διαπίστευση με πλαστά πιστοποιητικά

Η υπόθεση ξεκινά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Μ. Φουρθιώτης  έστειλε  τα απαραίτητα έγγραφα στο Γραφείο Τύπου της Βουλής.

Μεταξύ των εγγράφων έστειλε βιογραφικό και τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που αποδείχθηκε πλαστή.

Στόχος του ήταν να διαπιστευτεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας που ενημερώθηκε σχετικά είχε «παγώσει» την αίτηση του Μ. Φουρθιώτη, διότι τυπικά δεν μπορούσε να αρνηθεί το αίτημά του, καθώς παρουσιαζόταν και ως προϊστάμενος ραδιοφωνικού σταθμού.

Και τώρα, πλέον,  ο Πρόεδρος της Βουλής,  απέστειλε τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης 

Η απαντηση του Γραφείου Τύπου της Βουλής

Η Βουλή με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει το θέμα που προέκυψε με τον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως σημειώνει, «οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη».

Πηγή ΦΩΤΟ ταυτότητα : in.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ