Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Παύλος Πολάκης – BINTEO

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Παύλος Πολάκης – BINTEO eurokinissi

Παύλος Πολάκης:  Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Παύλος Πολάκης μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε το βράδυ της Δευτέρας (31/1) με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η αντιπαράθεση χτύπησε και σήμερα «κόκκινο», με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να δηλώνει ότι το Κοινοβούλιο και η χώρα δεν θα γίνουν με το ζόρι και τον Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για κοινοβουλευτικό κατήφορο της Ν.Δ. και πραξικοπηματική συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται», ενώ χαρακτήρισε «αποκαρδιωτική» την χθεσινή εικόνα.

Παύλος Πολάκης

eurokinissi

Παύλος Πολάκης: Τι είπε ο Τασούλας για την παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

“Το 2016, στις 12 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, ψηφίσαμε ένα κώδικα δεοντολογίας ο οποίος, αν σας διαβάσω σε σχέση με την ένταση που δημιουργείται εδώ, φαντάζει σαν να σας διαβάζω την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Αλλά για να δούμε αν αυτά τα θαύματα, δεν μπορούμε να τα επιτύχουμε εδώ μέσα.

Παύλος Πολάκης

EUROKINISSI

Οι βουλευτές οφείλουν να διαφυλάσσουν την ελεύθερη λειτουργία του κοινοβουλίου με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό, να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να συμβάλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της καταγωγής. Αυτό το ψηφίσαμε πριν από 6 χρόνια” είπε ο κ. Τασούλας.

“Ο κ. Πολάκης ακούστηκε, τήρησε με την ανοχή που επιδείχθηκε τον χρόνο, μίλησε και για τον αναπτυξιακό νόμο, έκρινε και μια δικαστική απόφαση και είπε ότι δεν παρεμπόδισε το βήμα της Βουλής. Δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Το αν παρεμπόδισε το βήμα, εν ονόματι αυτού του κανονισμού, εν ονόματι του κώδικα δεοντολογίας και του ότι πρέπει απέναντι στον ελληνικό λαό να δείχνουμε ότι είμαστε συνεπείς με την ψήφο μας και τα γραπτά μας, όλα αυτά θα τα εξηγήσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία θα παραπεμφθεί” ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τον Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/ΒΙΝΤΕΟ: enikos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ