Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025

Στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Όλγας έπειτα από 5 χρόνια

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Όλγας έπειτα από 5 χρόνια EUROKINISSI

Στην κυκλοφορία επανέρχεται έπειτα από 5 χρόνια η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ. Δούκα.

Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος αναφέρει ότι, μετά από αρκετούς μήνες εντατικών εργασιών, η Βασιλίσσης Όλγας εντάσσεται ξανά στον χάρτη της καθημερινής μετακίνησης στην Αθήνα, με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την εύκολη πρόσβαση στα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.Η κυκλοφορία στη λεωφόρο είχε διακοπεί από το 2020, όταν η περιοχή εντάχθηκε δοκιμαστικά στα μέτρα εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου».

Η πεζοδρόμηση από τη Βασιλίσσης Κωνσταντίνου μέχρι τα αρχαία της λεωφόρου Αμαλίας έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως και η ανάπλαση που συνδέει τη Βασιλίσσης Όλγας με το Ζάππειο. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου, προβλέπεται να παραδοθεί και το τμήμα από την Αρδηττού έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ο Χάρης Δούκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Βασιλίσσης Όλγας ξαναγίνεται ένας δρόμος που ενώνει την πόλη, αποσυμφορίζει την κυκλοφορία και αναδεικνύει την Αθήνα που θέλουμε».

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

«Η Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφει στην κυκλοφορία!

Μετά από μήνες εντατικών εργασιών, η εμβληματική λεωφόρος ξαναμπαίνει στον χάρτη της καθημερινής μετακίνησης στην Αθήνα. Στόχος:

η αποσυμφόρηση του κέντρου η καλύτερη ροή οχημάτων η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου η άνετη πρόσβαση στα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Ήδη ολοκληρώθηκε:

ένας νέος χώρος πρασίνου που προσφέρει δροσιά και ξεκούραση στους πεζούς

η πεζοδρόμηση από τη Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι τα αρχαία της Λεωφ. Αμαλίας

καθώς και η ανάπλαση που συνδέει τη Βασ. Όλγας με το Ζάππειο.

Από την απέναντι μεριά, διαμορφώνεται ακόμη μια όμορφη πεζοδρόμηση με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και το τραμ που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Κάθε βήμα σε αυτή τη διαδρομή αποκαλύπτει την ιστορία της πόλης, με πολύτιμα ευρήματα από διαφορετικές εποχές.

Μέχρι τέλος Αυγούστου παραδίδεται το κομμάτι από την Αρδηττού έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στη συνέχεια, ξεκινά το τελικό τμήμα δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Το εργοτάξιο της Βασιλίσσης Όλγας είναι το μοναδικό στην πόλη που θα μείνει ανοιχτό και τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε το έργο να παραδοθεί στους Αθηναίους και τις Αθηναίες το συντομότερο δυνατόν.

Η Βασιλίσσης Όλγας ξαναγίνεται ένας δρόμος που ενώνει την πόλη, αποσυμφορίζει την κυκλοφορία και αναδεικνύει την Αθήνα που θέλουμε».

Η απάντηση Μπακογιάννη

Ως «απάντηση», στον Χάρη Δούκα ο κ. Μπακογιάννης έγραψε:

«Παραμονή της Παναγίας το θαύμα έγινε. Ο δήμαρχος πρωτοστατεί σε φωτογραφίες, βίντεο και δελτία τύπου πανηγυρίζοντας για την επικείμενη ολοκλήρωση της Βασιλίσσης Όλγας.

Προσπαθεί δηλαδή να οικειοποιηθεί ένα έργο που πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις, χλεύασε και περιγέλασε: προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι θα το σταματήσει και θα ξαναστρώσει άσφαλτο, μετεκλογικά ειρωνευόταν το υπουργείο Πολιτισμού μιλώντας για ‘χαμένη Ατλαντίδα’.

Με αυτόν τον ρυθμό, είναι θέμα χρόνου να μάθουμε πως εκείνος πεζοδρόμησε την Αρεοπαγίτου, την Ερμού… και γιατί όχι, ότι έφτιαξε και το Μετρό.

Ευτυχώς όμως δεν απευθύνεται ούτε σε χρυσόψαρα, ούτε σε λωτοφάγους.

Ο λαός θέλει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ